Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Πλεξούδες με κολοκύθα, κολοκυθάκια και ανθούς …

… Η σύναξη των προεστών έγινε στη Βοστίτσα. Η σύναξη των κολοκυθιών έγινε στην κουζίνα μου. Και μαζεύτηκε το άνθος των κολοκυθιών, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Φρέσκια πορτοκαλί κολοκύθα, καταπράσινα μικρά τρυφερά κολοκυθάκια και τα ευαίσθητα λουλούδια τους, όλα παρακάθησαν στο τραπέζι μας …

 

Πλεξούδες με κολοκύθα, κολοκυθάκια και ανθούς

 

IMG_8174

 

υλικά:
μισή πορτοκαλί κολοκύθα (butternut*)
4 τρυφερά πράσινα κολοκυθάκια
7 κολοκυθολούλουδα
8 τοματίνια
μισή κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κούπα από το νερό των μακαρονιών

προαιρετικά: 1 κουταλιά αρωματικό βούτυρο

200 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες

 

 

Καθαρίζουμε την πορτοκαλί κολοκύθα και την κόβουμε σε κυβάκια. 

Πλένουμε τα πράσινα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. 

Ανοίγουμε με προσοχή τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε το στήμονα. 

Κόβουμε τους 4 και αφήνουμε τους άλλους ολόκληρους.

  

SAM_6781

SAM_6783

 

 

Ζεσταίνουμε σε σωτέζα 1 κουταλιά λάδι μαζί με το βούτυρο ή 3 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια.

 Τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄ ή μέχρι να μαλακώσουν.

 

 

SAM_6784

SAM_6786

 

 

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε στα κολοκυθάκια μαζί με τους κολοκυθοανθούς. 

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 κούπα από το νερό των ζυμαρικών και μαγειρεύουμε για 5΄.

 

 

SAM_6789

SAM_6790

 

 

Περνάμε τα ζυμαρικά στη σωτέζα με τρυπητή κουτάλα και ανακατεύουμε απαλά.

 

 

IMG_8160

IMG_8162

 

 

Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και, αν χρειάζεται, λίγο από το νερό των ζυμαρικών ακόμη, για να δημιουργηθεί μια σάλτσα.

 

 

IMG_8163

IMG_8164

IMG_8166

 

 

Σερβίρουμε αμέσως αν θέλουμε με περισσότερο τυρί και ραντίζοντας με λίγο λάδι.

 

 

IMG_8168

IMG_8173

IMG_8171

IMG_8172

 

  

.**

 pumpkin

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου