Αλλά εγώ πού.
Ατομικά κέικ με λιαστές ντομάτες και ρίγανη
υλικά:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπάλα μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
6 λιαστές ντομάτες
6 φιλέτα αντζούγιας στο λάδι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 ml γιαούρτι
80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 κουταλάκι ρίγανη
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και τη βάζουμε να στραγγίξει σε ψιλό σουρωτήρι.
Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε τις αντζούγιες με πηρούνι.
Λυώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Λαδώνουμε 7-8 πυρίμαχα φορμάκια ή 12 θήκες για μάφιν.
Κοσκινίζουμε σε μπωλ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο με το αυγό και το γιαούρτι, αρωματίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών στα στερεά και ανακατεύουμε με μίξερ ή με τον αυγοδάρτη και σπάτουλα.
Αν η ζύμη είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο γάλα.
Προσθέτουμε τα κυβάκια μοτσαρέλας, τις λιαστές ντομάτες και τις αντζούγιες και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
Αν θέλουμε ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγες σταγόνες λάδι και αρωματίζουμε με λίγη ρίγανη ακόμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄ περίπου χρησιμοποιώντας αν χρειαστεί και τη λειτουργία του αέρα ή το γκριλ για να πάρουν χρώμα.
Ξεφορμάρουμε τα κέικ και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά.
.
Ding! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήTu es trop loin ma petite. Je ne délivre pas aussi loin.
ΑπάντησηΔιαγραφήIk kom! :)
ΔιαγραφήΜποκού!
ΑπάντησηΔιαγραφή