Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Κέικ με καρότο …

… Το καρότο και το μαστίγιο είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους επίτευξης του επιθυμητού αποτελέσματος. Συνίσταται στην εναλλαγή που έκανε διάσημο το σκωτσέζικο ντους και το δίδυμο ‘good cop - bad cop’. Σε απλά ελληνικά, σου ρίχνω ένα δόλωμα ίσα για να  τσιμπήσεις κι ύστερα παίρνω το μαστίγιο και πού σε πονεί και πού σε σφάζει.  
Τι να κάνω λοιπόν μ’ εσένα που εξακολουθείς να μην τρως φρούτα και λαχανικά;
Έχε χάρη που από την επιβολή προτιμώ την επιλογή. Θα αγνοήσω το μαστίγιο και θα πάρω καρότα. Πολλά καρότα …


Κέικ με καρότο


SAM_5541

 

υλικά:
200 γρ. καρότα
120 γρ. αραβοσιτέλαιο
150 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
60 γρ. αλεσμένα φουντούκια
2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
12 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
χυμός λεμονιού

ζάχαρη άχνη




Καθαρίζουμε τα καρότα, τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη και τα ραντίζουμε με ελάχιστο χυμό λεμονιού. Αν όμως έχουμε συγκεντρώσει τα υλικά και φτιάξουμε το κέικ αμέσως, μπορούμε να παραλείψουμε το χυμό λεμονιού. 


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε συνεχόμενα και σαν κλωστή το λάδι και αρωματίζουμε με το λικέρ.


SAM_5500

 SAM_5501



Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και το αλάτι. Αν το μείγμα μας φανεί πηχτό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα.

 

 

SAM_5502

SAM_5503



Ρίχνουμε τα φουντούκια, χτυπάμε 1΄-2΄ και κλείνουμε το μίξερ. Τελευταία ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.



SAM_5506

SAM_5509

SAM_5510



Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και στρώνουμε την επιφάνεια.



SAM_5512

SAM_5513



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175° C, για 40΄- 45΄. 

Ξεφουρνίζουμε και, μόλις κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πάνω σε σχάρα.



SAM_5515

SAM_5516

SAM_5517

SAM_5518



Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.



SAM_5537

 

SAM_5521


SAM_5522


SAM_5536


SAM_5527


SAM_5539


SAM_5540


SAM_5542

.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου