… Και η άλλη συνταγή, που λες, για σταφιδόψωμα είναι από την αξεπέραστη “κόκκινη βίβλο” με τα σαρακοστιανά, της Γεωργίας Κοφινά και της Μαριγούλας Κοκκίνου …
… χωρίς χυμό πορτοκαλιού αυτή, μόνο με ζύμη και σταφίδες.
Σταφιδόψωμα με ζύμη ψωμιού
υλικά:
500 γρ. αλεύρι
50 γρ. νωπή μαγιά
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι μαύρες σταφίδες
1 κουταλιά κανέλλα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό φλυτζάνι νερό, μαζί με το αλάτι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τις σταφίδες.
Κάνουμε λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, το μείγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε ψωμάκια και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, για 30΄ περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου