Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Πιτάκια με σπανάκι, φέτα και κουκουνάρι …

… Τρίγωνα χωρίς κάλαντα. Αυτά σκόρπισαν παντού κι άντε να τα μαζέψεις. Ενώ τα δικά μου, κάθονται καλά-καλά, πήζει η γέμισή τους, τραγανίζει η σφολιάτα τους και βγαίνουν απ’ το φούρνο φτυχιούχοι μεζεδικής …


Τρίγωνα πιτάκια με σπανάκι, φέτα και κουκουνάρι



ΠΛΑΪ



υλικά:
350 γρ. σπανάκι 
150 γρ. φέτα
20 γρ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κλωναράκια άνηθος
1 κρόκος αυγού
γάλα 
2 κουταλιές ελαιόλαδο

20 τετράγωνα σφολιατάκια ή 2 φύλλα σφολιάτας





Πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, μόνο με το νερό που έχουν κρατήσει τα φύλλα από το πλύσιμο. 

Ρίχνουμε το σκόρδο. 

Όταν μαραθεί το σπανάκι αλατίζουμε, ρίχνουμε το λάδι και το σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, για να εξατμιστούν τα υγρά του.



ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΑΡΧΗΣΠΑΝΑΚΙ ΣΩΤΕ



Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το σκόρδο και κόβουμε το σπανάκι σε μικρότερα κομμάτια. 

Καβουρντίζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγανάκι χωρίς λιπαρή ουσία. 

Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το σπανάκι. 

Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τον άνηθο ψιλοκομμένον και μια πρέζα αλατοπίπερο.



ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
ΓΕΜΙΣΗΕΤΟΙΜΗ ΓΕΜΙΣΗ



Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τετράγωνα σφολιατάκια, ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και κόβουμε 12 τετράγωνα. 

Βάζουμε στο κέντρο του καθενός μια κουταλιά γέμιση.



ΕΙΣ ΘΕΣΙΝ
ΓΕΜΙΣΜΑΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΝΤΙΝΟ



Διπλώνουμε τα πιτάκια σχηματίζοντας τρίγωνο και τα κλείνουμε πιέζοντας καλά τις άκρες. 

Για περισσότερη ασφάλεια, τις πατάμε με πηρούνι.



ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΤΡΙΓΩΝΟΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ



Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 

Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα και τα αλείφουμε. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου.



ΜΕ ΑΥΓΟ
ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙΕΤΟΙΜΑ



Τρώγονται ζεστά ή χλιαρά.



ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟ
ΑΝΩΘΕΝ 2 ΚΟΝΤΙΝΟ
ΓΕΜΙΣΤΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου