Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ρολό πουρέ γεμιστό με μανιτάρια και πιπεριές …

… ΄Ένα μπράτσο να στηριχτείς κι έναν ώμο για να κλάψεις. Αυτά δε χρειάζεσαι σε μια ώρα ανάγκης; Κι ας γίνεσαι λίγο συναισθηματικό βαμπιράκι και ρουφάς ενέργεια από τον άλλον.
Θά ’ρθει ώρα που θα του τη μεταγγίσεις ξανά και θα ξοφλήσεις το χρέος.
Κι όταν απουσιάζει το μπράτσο; Θα εφεύρουμε κάποιο. Θα το επινοήσουμε, θα το πιάσουμε αγκαζέ και θα περπατήσουμε ξανά, έστω και τρεκλίζοντας στην αρχή.
΄Ένα τέτοιο μπράτσο είναι για μένα η μαγειρική. Γερό, στιβαρό, ακλόνητο και πάντα διαθέσιμο.
΄Ένα Κρατείσθε από τας χειρολαβάς πάντα αναμμένο …


Ρολό πουρέ γεμιστό με μανιτάρια και πιπεριές
Brazo de gitano de pure de patata



ΕΤΟΙΜΟ


υλικά:
250 - 300 γρ. μανιτάρια
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
φέτα ή ανθότυρο

πουρές (σπιτικός ή και έτοιμος)





Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σωτάρουμε σε λίγο λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Μόλις μαλακώσουν αρκετά ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και  νοστιμίζουμε με πάπρικα.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να εξατμιστούν τα υγρά.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και τρίβουμε μέσα όποιο τυρί προτιμάμε.



ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣΚΑΙ ΤΥΡΙ


 

Στρώνουμε προσεκτικά τον πουρέ πάνω σε διαφανή μεμβράνη, σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο.



 
Ο ΠΟΥΡΕΣΣΤΡΩΜΕΝΟΣ



Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της φαρδιάς πλευράς του πουρέ.



ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ



Με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό κλείνοντας τις άκρες και αφαιρώντας στο τέλος τη μεμβράνη.



ΡΟΛΑΡΙΣΜΑ
ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ



Πασπαλίζουμε το ρολό με ψιλοτριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί.

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, μέχρι να πάρει χρώμα και να τραγανίσει ο πουρές.

Ξεφουρνίζουμε και κόβουμε το ρολό σε φέτες.

Σερβίρουμε.



ΨΗΜΜΕΝΟ

ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ




Το Brazo de gitano είναι από τα γνωστότερα και πιο δημοφιλή ισπανικά
γλυκά. Κυκλοφορεί και σε αλμυρή εκδοχή και δε λείπει σχεδόν από κανέναν ισπανικό μπουφέ. Συνηθέστερα κρύο γεμισμένο με θαλασσινά, γαρίδες, μαγιονέζα, τουρσάκια κι ό,τι άλλο βάλει ο νους του Σπανιόλου, σερβίρεται δροσερό απ’ το ψυγείο, γαρνιρισμένο με βραστά αυγά, πράσινες ελιές και λωρίδες πιπεριάς.
΄Όσοι πιστοί ή απλώς περίεργοι ακολουθείστε το
http://www.todareceta.es/b/brazo-de-gitano-de-pure-de-patata.html.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου