Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τορτελίνι με σπανάκι, λιαστές ντομάτες και ντοματίνια …

…  Fast food μπορείς να φτιάξεις και στο σπίτι σου. Και μην κάνεις κι εσύ το λάθος να ταυτίσεις το fast food με το junk food, άσχετα αν όλοι πια μόλις ακούμε fast food σκεφτόμαστε υπερμεγέθη χάμπουργκερ, πολυώροφα κλαμπ σάντουιτς, χιλιάδες πατατίτσες κι έναν κουβά Cola – ευτυχώς που η Ελλάδα ξανάρχισε να πίνει λεμονάδα.
Γρήγορο φαγητό δεν είναι μόνο το τοστ και το σάντουιτς. Είναι κι η ομελέτα, το παραδοσιακό αυγοτύρι, οι περισσότερες μακαρονάδες, ένας θερμαντικός
τραχανάς, ακόμη κι ένα σκέτο πιλάφι.
Πριν ανοίξεις το συρτάρι με τα φυλλάδια και τα τηλέφωνα λοιπόν, άνοιξε το ψυγείο και το ντουλάπι.
Όλο και κάτι θα βρεις να φτιάξεις. Κι αν έχεις ένα κουτί τορτελίνι, λίγο κατεψυγμένο σπανάκι και κάνα-δυο ντομάτες ή μια χούφτα ντοματίνια, θα φτιάξεις το πιο γκουρμέ γρήγορο πιάτο …



Τορτελίνι με σπανάκι, λιαστές ντομάτες και ντοματίνια



 
ΠΙΑΤΟ



υλικά:
250 γρ. τορτελίνι
1 χεριά φρέσκο σπανάκι ή 3-4 μπάλες κατεψυγμένο
1 σκελίδα σκόρδο
7-8 ντοματίνια
4 λιαστές ντομάτες





Βράζουμε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Παράλληλα ζεσταίνουμε σε φαρδύ τηγάνι 1-2 κουταλιές λάδι και άλλες 2 κουταλιές από το αρωματικό λάδι στο οποίο διατηρούνται οι λιαστές ντομάτες. 

Ροδίζουμε το σκόρδο ολόκληρο και ρίχνουμε το σπανάκι. 

Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαραθεί ή να ξεπαγώσει και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες. 

Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για τα 10΄ που χρειάζονται για να βράσουν τα τορτελίνι. 

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα τορτελίνι στο τηγάνι με τα λαχανικά.

Προσθέτουμε  λίγο απ’ το νερό στο οποίο έβρασαν και ανακατεύουμε κουνώντας κυκλικά το τηγάνι.



ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ
        ΑΝΑΜΙΞΗ ΚΟΝΤΙΝΟ



Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο σκληρό τυρί.



ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
       ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου