… Είχα πάει τσάρκα στη Θεσσαλονίκη και ως συνήθως γύρισα φορτωμένη σα μουλάρι. Όχι όμως με τερκενλίδικα τσουρέκια, ελενίδεια τρίγωνα και χατζηφωτινά τυλιχτά. Δεν πήγα προσκυνητής στα ζαχαροπλαστεία, δε γύρισα χατζής.
Στη Μοδιάνο και το Καπάνι τριγυρίζω εγώ και φορτώνομαι με λαχανικά, πρασινάδες, φρούτα, ψάρια και θαλασσινά.
Κι όταν θέλω να φέρω λίγη Θεσσαλονίκη στο σπίτι μας, πάντα ετοιμάζω ένα …
Στη Μοδιάνο και το Καπάνι τριγυρίζω εγώ και φορτώνομαι με λαχανικά, πρασινάδες, φρούτα, ψάρια και θαλασσινά.
Κι όταν θέλω να φέρω λίγη Θεσσαλονίκη στο σπίτι μας, πάντα ετοιμάζω ένα …
Μυδοπίλαφο
υλικά:
500 γρ. μύδια ψίχα
1 κούπα ρύζι (για πιλάφι ή καρολίνα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα στον τρίφτη
μισό ποτηράκι άσπρο κρασί
μαϊντανός ή άνηθος
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσει.
Ρίχνουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και ελάχιστο νερό.
Σιγοβράζουμε, με σκεπασμένο το σκεύος μέχρι να μισομαλακώσει το ρύζι.
Στην πραγματικότητα θέλουμε το ρύζι να μαγειρευτεί σχεδόν στον ατμό, με ελάχιστο νερό και τα υγρά της ντομάτας.
Ρίχνουμε και τα μύδια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει με τα υγρά που θα βγάλουν τα μύδια, προσθέτοντας αν χρειαστεί ελάχιστο νερό.
Σερβίρουμε με μαϊντανό ή άνηθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου