… Ατονία με βασανίζει τελευταία. Διαρκώς.
Τόση ατονία καταντά μονοτονία και θα με ρίξει σε κατατονία.
Έντονη η αντίδρασή μου.
Με τόνο θα γεμίσω τις ντομάτες …
Τόση ατονία καταντά μονοτονία και θα με ρίξει σε κατατονία.
Έντονη η αντίδρασή μου.
Με τόνο θα γεμίσω τις ντομάτες …
Ντομάτες γεμιστές με τόνο και βασιλικό
υλικά:
6 μέτριες ντομάτες
400 γρ. τόνος από κονσέρβα (σε νερό)
2 αυγά
1 τούφα βασιλικός (ή μαϊντανός)
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
λίγη μαργαρίνη
Πλένουμε τις ντομάτες και τις ανοίγουμε κόβοντας οριζόντια ένα καπάκι, χωρίς να το αποχωρίσουμε εντελώς από τη ντομάτα.
Αδειάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας γυρισμένες ανάποδα.
Ψιλοκόβουμε τη σάρκα που βγάλαμε από τις ντομάτες και την ανακατεύουμε με τα αυγά και το βασιλικό.
Αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση τριμμένη φρυγανιά και περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Κλείνουμε τα καπάκια και αν θέλουμε βάζουμε πάνω στο καθένα ένα κομματάκι μαργαρίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄.
Τρώγονται κρύες και είναι ό,τι πρέπει για πικνίκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου