… είναι καλά σουτζουκάκια.
Και το καλύτερο δε σου το είπα ακόμη. Μπορεί να μην είναι τα κλασσικά παραδοσιακά σουτζουκάκια αλλά είναι εξαιρετικά.
Πες τα χορτοφαγικά, πες τα νηστίσιμα, πες τα υγιεινά, όπως θες πες τα.
Όταν τα φας δε θα πεις τίποτα, γιατί απλούστατα θα απασχολείς το στόμα σου με το φαγητό κι όχι με πολυλογίες. Άσε που δεν είναι και πρέπον να μιλάς με το στόμα μπουκωμένο …
Σουτζουκάκια από ρεβύθια και πλιγούρι
υλικά:
400 γρ. ρεβύθια (από κονσέρβα)
ή μουλιασμένα αποβραδίς
100 γρ. πλιγούρι (μουλιασμένο για 1 ώρα σε χλιαρό νερό και στραγγισμένο καλά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, κύμινο
400 γρ. ρεβύθια (από κονσέρβα)
ή μουλιασμένα αποβραδίς
100 γρ. πλιγούρι (μουλιασμένο για 1 ώρα σε χλιαρό νερό και στραγγισμένο καλά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, κύμινο
Για τη σάλτσα:
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά πελτές ντομάτας διαλυμένος σε μια κουταλιά νερό
λίγο κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά πελτές ντομάτας διαλυμένος σε μια κουταλιά νερό
λίγο κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
Αλέθουμε στο multi λίγα-λίγα τα ρεβύθια μαζί με το πλιγούρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε πάπρικα και κύμινο, το μπέικιν και όση φρυγανιά χρειάζεται μέχρι να πλάθεται το μείγμα.
Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας για 10΄, βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα βράζουμε για 10΄ ακόμη.
Σερβίρουμε με πουρέ.
Ελενα η συνταγη σου πολυ ωραια μου δινεις ιδεες για το καθημερινο μενου
ΑπάντησηΔιαγραφήΘειουλα
Πάντα στη διάθεσή σας ...
Διαγραφή