Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μανιτάρια με ροκφόρ - Μανιτάρια με πατάτες

... Μμμμ, μμμ, μμμ, μούξις και ξερός. Νισάφι πια μ’ όλες αυτές τις τηλεμαγείρισσες και παρουσιάστριες που μουγκανίζουν περιπαθώς πάνω από κατσαρόλες και τηγάνια και γλείφονται σαν αγελάδες, πασχίζοντας ταυτόχρονα να μην τους φύγει το κραγιόν. 
Και να πω ότι είναι νηστικές, άμαθες στο φαΐ και την καλοπέραση; Κι όμως ορμάνε στα πιάτα που ζεματάνε ακόμα, με τη λαχτάρα του Οβελίξ μπροστά στ’ αγριογούρουνα. 
Και λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει κορίτσια. Και λίγος σεβασμός στα ζόρια που περνάμε όλοι τέτοιες εποχές. 
Κι αν θέλετε να δείξετε ευχαρίστηση κι ενθουσιασμό, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αρκούντως εντυπωσιακοί. Όπως οι ερυγές …


Μμμανιτάρια με ροκφόρ




υλικά:
500 γρ. μανιτάρια (άσπρα ή καφέ) κομμένα σε χοντρές φέτες
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
λίγο άσπρο κρασί
θυμάρι





Σε μια κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη και δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα μανιτάρια, κουνώντας το τηγάνι για να ανακατευτούν. 

Μόλις μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. 

Αλατοπιπερώνουμε και νοστιμίζουμε με θυμάρι, ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας. 

Μόλις τα μανιτάρια μαγειρευτούν, ρίχνουμε το ροκφόρ, κομμένο σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε απαλά, να λιώσει και να τυλίξει τα μανιτάρια.

 Σερβίρουμε αμέσως.


ΠΙΑΤΟ






Μμμανιτάρια με πατάτες
(Πομάκικη συνταγή)



ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
 



υλικά:
500 γρ. μανιτάρια
2-3 πατάτες
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι




Κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια τα μανιτάρια και τις πατάτες και τα βάζουμε σε ταψί. 

Ρίχνουμε από πάνω το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τη ρίγανη ή το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. 

Περιχύνουμε με το κρασί και λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40΄- 45΄.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
 


ΠΙΑΤΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου