… Πέφτουν κεφάλια, το μεγάλο κεφάλαιο μας κάθισε στο κεφάλι - ή μάλλον μας πάτησε στο κεφάλι, μας έκανε κεφαλοκλείδωμα, μας έβαλε κεφαλικό φόρο.
Καθημερινά τρώμε κατακεφαλιές, παίρνουν κεφάλια οι κεφαλαιοκράτες και κεφαλαιούχοι κι εμείς ολημερίς σπαζοκεφαλιάζουμε να βρούμε λύση στα κεφαλαιώδους σημασίας προβλήματά μας.
Αμάν πια, πονοκεφάλιασα. Ψηλά το κεφάλι, ωρέ!
Βάλε ένα τσίπουρο να κάνουμε κεφάλι και σού ’χω τον κατάλληλο μεζέ …
Κεφαλάκι στη λαδόκολλα
υλικά:
1 κεφαλάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο
1 κρεμμύδι
2 πατάτες
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
άσπρο κρασί
δαφνόφυλλο, θρούμπι, ρίγανη
Πλένουμε πολύ καλά το κεφαλάκι και το αφήνουμε για 1 ώρα σε νερό με ξύδι.
Το βράζουμε για 10΄-15΄ και το στραγγίζουμε.
Στρώνουμε σε ταψί δύο φύλλα λαδόκολλας χιαστί και βάζουμε το κεφαλάκι μαζί με τα λαχανικά, χοντροκομμένα.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά και τη δάφνη και περιχύνουμε με το κρασί.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν πουγκί και συρράπτουμε τις άκρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 1 ώρα περίπου.
Ξεψαχνίζουμε το κεφαλάκι αφαιρώντας όλα τα κομμάτια κρέατος και, φυσικά, τη γλώσσα και το μυαλό.
Σερβίρουμε τα ψαχνά, νοστιμίζοντας με λαδολέμονο και γαρνίροντας με τα λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου