… Μέσ’ το ψυγείο μου μετράω ένα, δύο και τρία
και τέσσερα αυγά,
πού ’χουν ξεμείνει απ’ το Πάσχα, κανείς δεν τα τρώει,
τι να κάνω πια μ’ αυτά;
Στην πατατοσαλάτα έβαλα δύο, στη σεφ άλλο ένα,
βρες μου τι
αχ, βρες μου τι να κάνω τ’ άλλα, γιατί θα μου μείνουν
ως την Πεντηκοστή! ...
βρες μου τι
αχ, βρες μου τι να κάνω τ’ άλλα, γιατί θα μου μείνουν
ως την Πεντηκοστή! ...
Ρολό κιμά με βραστά αυγά
υλικά:
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ. χοιρινός κιμάς
1 ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
4-5 φέτες κίτρινο τυρί
4 βραστά αυγά
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή ρίγανη (προαιρετικά)
λίγο γάλα
1 κιλό πατάτες
λάδι, ρίγανη, λίγο ζεστό νερό ή ζωμός
Μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο νερό (ή γάλα ή κρασί), το στύβουμε και το ρίχνουμε στον κιμά, μαζί με το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το αυγό.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μυρωδικά, λίγο γάλα (αν σηκώνει) και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 30΄.
Ανοίγουμε τον κιμά πάνω σε λαδόκολλα και απλώνουμε τις φέτες του τυριού.
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ανασηκώνουμε την άκρη και τυλίγουμε σφιχτά το ρολό.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Τις αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε από πάνω ρίγανη, ραντίζουμε με λάδι και περιχύνουμε με λίγο νερό ή ζωμό.
Βάζουμε ανάμεσά τους το ρολό.
Βρέχουμε τη λαδόκολλα, τη στύβουμε και καλύπτουμε από πάνω το ρολό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη.
10΄ πριν το βγάλουμε, ξεσκεπάζουμε το ρολό για να πάρει χρώμα.
Κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου