Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κις λωραίν με πράσα ...

                Όταν έχεις μαγειρεμένα τέτοια γλυκύτατα πράσα που λυώνουν στο στόμα κι είναι ήδη εμπλουτισμένα με τυριά και κρέμα γάλακτος, είναι αμαρτία να μην κάνεις το επόμενο βήμα για να φτιάξεις μια ωραιότατη κις λωραίν. Χρειάζονται μόνο 2  υλικά ακόμη και ελάχιστος κόπος …


Κις λωραίν με πράσα



 
ΨΗΜΕΝΗ ΚΟΝΤΙΝΟ 



υλικά:
 μαζώματα από μαγειρεμένα πράσα με τυριά
3-4 λωρίδες μπέικον
2 φύλλα έτοιμη ζύμη κουρού
1-2 κουταλιές τυρί κρέμα (προαιρετικά)





Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε το ένα φύλλο ζύμης. 

Το τρυπάμε παντού με πηρούνι και στρώνουμε από πάνω, χιαστί, το δεύτερο φύλλο. 

Το τρυπάμε κι αυτό με πηρούνι.

Αν θέλουμε, απλώνουμε το τυρί κρέμα γύρω-γύρω, γυρίζουμε τη ζύμη που περισσεύει και κρύβουμε μέσα της το τυρί.


ΖΥΜΗ ΖΥΜΗ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ



Ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄.

Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά. 

Γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με τα πράσα και ρίχνουμε από πάνω το μπέικον.



ΖΥΜΗ ΜΙΣΟΨΗΜΕΝΗ ΓΕΜΙΣΜΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

 

 

Ψήνουμε για άλλα 30΄-35΄.

    
   

ΨΗΜΕΝΗ     
 
ΚΟΜΜΑΤΙ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου