… Κάποτε μας χαρακτήριζαν έθνος της πλάκας –χαρακτηρισμός διττός και αμφίσημος. Είτε γιατί ήμασταν λαός χωρατατζής, έξω καρδιά και πλακατζής, είτε γιατί ήμασταν λίγο άρπα-κόλα, λίγο όπως λάχει και λίγο δε βαριέσαι.
Όλα αυτά όμως, last year που έλεγε κι η Natasha στον Takis στην cult πλέον διαφήμιση της Telestet. Τετέλεστετ τώρα, μας κόπηκαν μαχαίρι όλα αυτά. Πού όρεξη για πλακίτσες, άντε το πολύ-πολύ για κανένα πλακί …
Μπακαλιάρος πλακί
υλικά:
700 γρ. φιλέτο βακαλάου
3 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 μεγάλη ντομάτα σε ροδέλες
2 δαφνόφυλλα
4-5 κόκκους μπαχάρι
μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το σκόρδο, τη ντομάτα και μια κούπα νερό.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι (τις σταφίδες) και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄.
Βάζουμε το μπακαλιάρο σε πυρέξ ή ταψάκι και τον περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄-45΄, προσθέτοντας ελάχιστο νερό, αν χρειαστεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου