… Εν λευκώ. Κάπως έτσι παραδοθήκαμε στην κρίση, τη μιζέρια και την κατάθλιψη. Σηκώσαμε λευκή σημαία, ρίξαμε λευκή πετσέτα –είναι παράξενο πόσες λευκές εκφράσεις υπάρχουν για να περιγράψουν μια μαύρη κατάσταση. Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω οι Κινέζοι κι έχουν το λευκό για πένθιμο χρώμα;
Δε νομίζω. Θα επιμείνω στο χαρμόσυνο χαρακτήρα του χρώματος, εξάλλου σ’ όλη την Ελλάδα αγαπούν το λευκό. Και θα το γιορτάσω μ’ ένα ολόλευκο καλοκαιρινό γλυκό.
Όσο αντέχει ακόμα το σαρκίο μας
κι όσο υπάρχει κάτι στο ψυγείο μας …
Λευκό γλυκό
υλικά:
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (ελαφρύ ή και άπαχο)
60 γρ. κορν φλέικς (ή άλλο τύπο δημητριακών)
50 γρ. λευκή σοκολάτα
50 γρ. μέλι
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
ξανθές σταφίδες
φυστίκια Αιγίνης
Λυώνουμε τη λευκή σοκολάτα στα μικροκύματα και την ανακατεύουμε με τα δημητριακά.
Στρώνουμε ένα μικρό ταψάκι με μεμβράνη ή λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
Το αφήνουμε να σφίξει για 1 ώρα, στο ψυγείο.
Μαλακώνουμε για 1΄ τα φύλλα της ζελατίνης σε μπωλ με κρύο νερό, στραγγίζουμε και προσθέτουμε 2 κουταλιές ζεστό νερό.
Μόλις η ζελατίνη λυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω στη βάση των δημητριακών και κρυώνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο.
Το ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τις σταφίδες και τα φυστίκια Αιγίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου