Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Γιαννιώτικο …

… Αχ, Γιάννη, την καρδιά μου
ποιος θα τη γιάνει;
Τη λάβωσες με των ματιών σου την κάννη
σκληρός τόσο πολύ να είσαι δεν κάνει …


Surabaya Johnny, είσαι τόσο σκληρός
Surabaya Johnny, Θε μου πώς σ’ αγαπώ
Surabaya Johnny, έχω θλίψη βαθειά
που ’σαι άκαρδο πλάσμα …


Johnny, tu n'es pas un ange.
Ne crois pas que ça me dérange …


¦---¡- --- -¥-------[3]



Γιαννιώτικο 


---¤-[2]

 

υλικά:
7 φύλλα κρούστας
250 γρ. φύλλο καντα
ΐφι
καρύδι τριμμένο
ζάχαρη, κανέλλα και γαρύφαλλο
λυωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

 
Για το σιρόπι:
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
1 κανελλόξυλο, χυμός λεμονιού




Πριν ξεκινήσουμε, ξαίνουμε το κανταΐφι διαχωρίζοντας τις ίνες του όσο περισσότερο μπορούμε. 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 32 εκ. και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ενδιάμεσα. 

Από πάνω απλώνουμε το μισό κανταΐφι και το ραντίζουμε ελαφρά με τη λιπαρή ουσία.

 

ΒΑΣΗ


Ρίχνουμε ζάχαρη και κανελλογαρύφαλλα στο τριμμένο καρύδι και ανακατεύουμε καλά.
 
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα του καρυδιού.   


ΚΑΡΥΔΙ


Καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το ραντίζουμε και πάλι ελαφρά και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, καλά βουτυρωμένα ένα-ένα. 

Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια μπακλαβαδωτά, φροντίζοντας να φτάσουμε μέχρι το στρώμα του καρυδιού.

 
ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς κελσίου, μέχρι το γλυκό να ροδίσει καλά (περίπου 35΄-40΄).

 
ΨΗΜΕΝΟ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό με χλιαρό σιρόπι.

  Τρατάρουμε.


-----¤- ---¤---[2]





..




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου