Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Ρολό σφολιάτας με τυρί κρέμα και ελιές ...

 ... Καιρό είχα να φτιάξω κάτι με σφολιάτα. Τόσον καιρό που δεν είχα καν σφολιάτα. Αλλά μήπως είχα τυρί;
Την τελευταία φορά που πήγα να πάρω υπολόγισα και τις τρύπες και τελικά αγόρασα μόνο αυτές, δραχμάς δεν δίδω, ούτε ευρώ για πανάκριβα τυριά που πέρυσι είχαν τη μισή τιμή.
Με τι να γεμίσω λοιπόν τη σφολιάτα που δεν έχω; Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν, μόνο ό,τι έχει ξεμείνει στα ντουλάπια και το ψυγείο ...


Ρολό σφολιάτας με τυρί κρέμα και ελιές





υλικά:
2-3 πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο)
1 σκαφάκι (200 γρ.) τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
(ιδιωτικής ετικέτας και όχι οσκαρούχο)
9-10 πράσινες ελιές (γεμιστές με πιπεριά) λαϊκές και χύμα
1 κουταλιά κάππαρη 
ρίγανη

σουσάμι, μαυροσούσαμο, παπαρουνόσπορος






Ξεπλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια.

Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες.

Βάζουμε σε μπωλ τις πιπεριές και μαζί τις ελιές.





Προσθέτουμε την κάππαρη, αρωματίζουμε με τη ρίγανη και ανακατεύουμε.





Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και αναμειγνύουμε.

Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο πιπέρι κι ας μην είναι λάχανα.

Ανακατεύουμε καλά.

Αν θέλουμε και μπορούμε, εμπλουτίζουμε και με λίγο κίτρινο τυρί.





Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.





Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της μακριάς πλευράς.

Τυλίγουμε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού της σφολιάτας.





Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι τέλους.





Αλείφουμε την άκρη της σφολιάτας με λίγο γάλα για να κολλήσει.





Αλείφουμε με γάλα και την επιφάνεια του ρολού.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι ωμό ή καβουρντισμένο και/ή μαυροσούσαμο και/ή παπαρουνόσπορο ή και με όλα μαζί.





Χαράζουμε διαγώνια 5-6 φορές.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄ περίπου και κατά προτίμηση στη λειτουργία του θερμού αέρα.





Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο.





Σερβίρουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου