... Έτσι είναι άμα πάρουν τα μυαλά σου αέρα. Δεν ακούς κανέναν και δεν κάθεσαι εκεί που σε βάζουν. Σε καναπεδάκια είπαμε στον καπνιστό σολωμό να κάτσει, σε λινγκουίνι πήγε και τρύπωσε αυτός ...
Λινγκουίνι με καπνιστό σολωμό
υλικά:
1 κουταλιά βούτυρο ή 2 κουταλιές λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. καπνιστός σολωμός
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
220 γρ. λινγκουίνι
Λυώνουμε το βούτυρο σε σωτέζα ή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε, σε φετάκια αν το θέλουμε στο φαγητό και το ροδίζουμε ελαφρά.
Κόβουμε το σολωμό σε μικρότερα κομμάτια και τον ρίχνουμε στη σωτέζα μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Παράλληλα βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Μετά από 3΄-4΄ σωταρίσματος σβήνουμε το σολωμό με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Στο χρόνο αυτό θα έχουν βράσει τα λινγκουίνι και τα περνάμε με πηρούνα απευθείας στη σωτέζα.
Ανακατεύουμε απαλά αλλά καλά.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου