… Ε, ναι, είπα κολοκύθια. Λοιπόν; Γιατί να μην το πω; Τα κολοκύθια μια χαρά είναι. Τα τρώμε. Πώς δεν τα τρώμε. Βραστά τα τρώμε, πλακί τα τρώμε, μουσακά τα τρώμε, τηγανιτά με σκορδαλιά τα τρώμε.
Και γεμιστά, θα προσθέσω εγώ η ταπεινή, με την άδεια του κυρ-Γιώργη και αδιαφορώντας παντελώς για τη γνώμη του Αθανασούλα Καλαντζή …
Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα τόνου
υλικά:
4 στρογγυλά κολοκυθάκια
4 κουταλιές μαγιονέζα
4 τοματίνια
150 γρ. τόνος κονσέρβα (προτιμάμε σε νερό και όχι λάδι)
ρόκα ή βαλεριάνα
Διαλέγουμε στρογγυλά κολοκυθάκια περίπου στο ίδιο μέγεθος και όσο πιο σφιχτά βρούμε.
Κόβουμε μια ροδέλα από την κορυφή των κολοκυθιών και μια μικρότερη από τη βάση τους.
Ύστερα τα κόβουμε στη μέση οριζόντια.
Αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους με κουτάλι δημιουργώντας οκτώ κουπάκια.
Βράζουμε τα κουπάκια για 4΄-5΄ σε καυτό νερό με ένα κουταλάκι αλάτι, τα στραγγίζουμε και τα βουτάμε αμέσως σε παγωμένο νερό για να διακοπεί ο βρασμός και να διατηρηθεί το χρώμα τους.
Κόβουμε την ψίχα που βγάλαμε από το εσωτερικό των κολοκυθιών σε κυβάκια.
Τη σωτάρουμε σε τηγανάκι με δυο κουταλιές λάδι ή με μια κουταλιά λάδι και μια αρωματικό βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε ελαφρά με χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε στο multi τον τόνο μαζί με τη μαγιονέζα και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια και μοιράζουμε σε όλα τη σωταρισμένη ψίχα τους.
Τα γεμίζουμε με την κρέμα τόνου και γαρνίρουμε με μισό τοματίνι.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωράει ακριβώς τα κολοκυθάκια.
Απλώνουμε στο πυρίμαχο σκεύος ρόκα ή βαλεριάνα και αραδιάζουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια.
Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι, ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου