Κεσαντίγιες με κολοκυθάκια και τυρί
υλικά:
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 μικρά κολοκυθάκια
1 κούπα καλαμπόκι (από κονσέρβα)
4 τορτίγιες (εδώ ολικής)
μαϊντανός
ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά (τριμμένο)
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι για 5 λεπτά.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο ή σε φετάκια.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στη μέση κι ύστερα σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το καλαμπόκι.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10΄, προσθέτοντας λίγο νερό για να μαλακώσει το κολοκύθι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε τη μία πλευρά κάθε τορτίγιας με λάδι και βάζουμε τις δύο απ’ αυτές σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, με τη λαδωμένη μεριά προς τα κάτω.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις δυο τορτίγιες και πασπαλίζουμε κάθε μια με μια χούφτα τριμμένο τυρί.
Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο τορτίγιες, με τη λαδωμένη τους πλευρά προς τα πάνω.
Πιέζουμε με το χέρι ελαφρά για να κλείσουν ή στερεώνουμε προσεκτικά τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 10΄- 15΄ γυρνώντας τες μια φορά στα μισά του ψησίματος.
Κόβουμε κάθε κεσαντίγια στα 4 και σερβίρουμε αμέσως.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου