Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Βίδες τρίχρωμες με τόνο, ελιές και πιπεριά …

… Βιδώνω - ξεβιδώνω, κρεμάω-ξεκρεμάω, καρφώνω-ξεκαρφώνω, κι όλη μέρα τακ τακ τακ, τουκ τουκ τουκ τουκ, επειδή αποφάσισα να ξεθεμελιώσω το σπίτι καλοκαιριάτικα.
Παρότι δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα, μπορείς να την πεις και ανακαίνιση. Πολλές γυναίκες στην ηλικία μου ανακαινίζουν τη μούρη τους, εγώ είπα να ανακαινίσω το σπίτι. Δεν είναι εποχή για έξοδα, λέει η φωνή της λογικής. Και του λογικού.
Παραδόξως δε χρειάζονται τρομερά έξοδα. Κόπος πολύς, ναι. Και κούραση. Και ταλαιπωρία. Και κυρίως υπομονή.
Κι ακόμη πολλή μπογιά, πολλά πινέλα και πολλές ιδέες. Κι ανοιχτό μυαλό.
Κάπως έτσι κήρυξα τον πόλεμο στα δεκάδες αναμνηστικά που μαζεύουν σκόνη στα ράφια κι έχω ξεχάσει πια τι μου θυμίζουν, στα ρούχα που δε φοράμε εδώ και χρόνια, στα δεκάδες ‘συλλεκτικά’ περιοδικά που κάνουν κατοχή στα παραφορτωμένα ράφια μας και σε όλα αυτά που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι, έτσι για να διαπιστώσω τι θα γίνει έτσι και λείπουν, στα λουλουδάτα παλαιολιθικά γυαλιστερά παπλώματα και τα μαλλινοσέντονα της προίκας.
Πρώτα απελευθέρωσα τα στενά της κουζίνας, μετά κατέλαβα τα υψώματα της ντουλάπας και προχωρώ ακάθεκτη, επαναστατική και ασταμάτητη.
Χρειάζομαι αέραααα. Κι ένα γρήγορο φαγητό …

 

Βίδες τρίχρωμες με τόνο, ελιές και πιπεριά

 

SAM_6326

 

υλικά:
300 γρ. τρίχρωμες βίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
160 γρ. τόνος από κονσέρβα (κατά προτίμηση σε νερό)
ελιές Καλαμών σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
ρίγανη
ξύσμα από μισό λεμόνι

προαιρετικά: 1 πρέζα κουρκουμάς

 

 

 

Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Για περισσότερο χρώμα και άρωμα, ρίχνουμε στο νερό που βράζει μια πρέζα κουρκουμά. 

Μόλις γίνουν al dente, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε να κρυώσουν όσο γίνεται πιο ανοιχτά για να μην κολλήσουν. 

Τις περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

  

SAM_6306

 

 

Τρίβουμε με το σκόρδο το εσωτερικό της σαλατιέρας στην οποία θα αναμείξουμε τα υλικά. 

Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές λωρίδες και τη ρίχνουμε στη σαλατιέρα μαζί με τον τόνο, τις ελιές, μια γερή πρέζα ρίγανη, 2 κουταλιές λάδι και το ξύσμα. 

Ανακατεύουμε με προσοχή.

 

 

SAM_6310

SAM_6312

 

 

Προσθέτουμε τις βίδες, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο λάδι ακόμη και ανακατεύουμε ξανά.

 

 

SAM_6316

SAM_6313

 

 

Σερβίρουμε.

 

 

SAM_6323

SAM_6319

SAM_6325

SAM_6321

 

 

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου