Βίδες τρίχρωμες με τόνο, ελιές και πιπεριά
υλικά:
300 γρ. τρίχρωμες βίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
160 γρ. τόνος από κονσέρβα (κατά προτίμηση σε νερό)
ελιές Καλαμών σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
ρίγανη
ξύσμα από μισό λεμόνι
προαιρετικά: 1 πρέζα κουρκουμάς
Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Για περισσότερο χρώμα και άρωμα, ρίχνουμε στο νερό που βράζει μια πρέζα κουρκουμά.
Μόλις γίνουν al dente, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε να κρυώσουν όσο γίνεται πιο ανοιχτά για να μην κολλήσουν.
Τις περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Τρίβουμε με το σκόρδο το εσωτερικό της σαλατιέρας στην οποία θα αναμείξουμε τα υλικά.
Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές λωρίδες και τη ρίχνουμε στη σαλατιέρα μαζί με τον τόνο, τις ελιές, μια γερή πρέζα ρίγανη, 2 κουταλιές λάδι και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε με προσοχή.
Προσθέτουμε τις βίδες, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο λάδι ακόμη και ανακατεύουμε ξανά.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου