Καλοκαιρινή, μόνο με βερύκοκκα κι ένα φύλλο αμαρτωλή σφολιάτα, που κοστίζει ολόκληρη όσο μια μικρή, κομψή δαγκωνιά της δικής σου …
Τάρτα σφολιάτας με βερύκοκκα
υλικά:
6 βερύκοκκα
1 κουταλιά αμύγδαλο φιλέ
3 κουταλιές μαρμελάδα βερύκοκκο
1 κροκάδι χτυπημένο
καστανή ζάχαρη
1 φύλλο σφολιάτα
Ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη τη σφολιάτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τη στρώνουμε μαζί με το χαρτί σε ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ.
Την τρυπάμε παντού με πηρούνι, την αλείφουμε με τις 2 κουταλιές μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Πλένουμε τα βερύκοκκα, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε μικρότερες φέτες.
Αραδιάζουμε τα βερύκοκκα σε όλη την επιφάνεια την ζύμης, φροντίζοντας να μην αφήνουμε κενά ανάμεσά τους.
Ζεσταίνουμε ελαφρά την υπόλοιπη μαρμελάδα και αλείφουμε τα βερύκοκκα.
Γυρίζουμε τα πλαϊνά της ζύμης προς το κέντρο καλύπτοντας και τις πρώτες σειρές από τα βερύκοκκα.
Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αυγό και πασπαλίζουμε με μια χούφτα καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, για 35΄ περίπου χρησιμοποιώντας προς το τέλος του ψησίματος τη λειτουργία του αέρα για να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε.
.
Ωραία ιδέα και μιας που έχουμε πολλά βερύκοκα, ευκαιρία να την δοκιμάσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να είναι γλυκό το καλοκαίρι μας!
ΑπάντησηΔιαγραφή