Οι λαϊκές αγορές είναι μια εξαιρετική συνεργασία δική μου με τους απανταχού παραγωγούς προϊόντων. Έχω μάθει ποιες μέρες γίνεται λαϊκή σε κοντινές και λίγο πιο μακρινές περιοχές και εξορμώ καταλλήλως.
Χοιρινό κοκκινιστό με ρεβύθια
υλικά:
650 γρ. χοιρινό (εδώ σπάλα)
400 γρ. ρεβύθια βρασμένα (ή από βαζάκι)
1 μεγάλο κρεμμύδι
λίγο κρασί (κόκκινο ή λευκό)
250 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
1-2 πιπεριές Φλωρίνης (ωμές ή από βαζάκι)
καπνιστή πάπρικα, μπούκοβο
προαιρετικά: 2-3 λιαστές ντομάτες
Σε 3 κουταλιές λάδι ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Τα σωτάρουμε μαζί για 5΄ και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μπούκοβο, και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και την πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες, αν βάλουμε ωμή.
Ανακατεύουμε 2-3 φορές και μόλις πάρει βράση συμπληρώνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάσει καλά.
Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 45΄- 50΄, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια και την ψημμένη πιπεριά Φλωρίνης αν δε βάλαμε ωμή, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 20΄ περίπου.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό, αν περισσεύει ξεκαπακώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά προς το τέλος του μαγειρέματος, για να εξατμιστεί το παραπανίσιο και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε.
.
Κι αν το φαγητό μοιάζει κάπως χειμωνιάτικο, ταίριαξε μια χαρά με τη μέρα, αφού ο καιρός φρόντισε να την κάνει συννεφιασμένη Κυριακή μοιάζεις με την καρδιά μου …
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου