Τι έχουν δηλαδή τα μαζώματα; Δεν είπα ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα για να διαμαρτύρεσαι.
Ωραιότατα περισσεύματα είπα.
Υπάρχει νόμος που απαγορεύει να τρώμε μαζώματα τις Κυριακές; Είναι αντισυνταγματική η ανακύκλωση φαγητού; Έγραφε στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου μου ότι κάθε Κυριακή θα πιάνω αχάραγα τα προζύμια;
Που ούτε τότε έχω ρεπό. Κι ας μην το θέλω. Όσο για το φαγητό, αν δε με έβλεπες να ψιλοκόβω το χτεσινό κοτόπουλο, ούτε που θα είχες πάρει μυρωδιά τι μαγειρεύω - κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Ρολό με κρέας που περίσσεψε
υλικά:
400 γρ. ψητό ή βραστό κρέας
100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
200 γρ. ανθότυρο ή τυρί cottage
4 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
2 αυγά
1 κρεμμύδι
2-3 φύλλα φασκόμηλο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά σε 3 κουταλιές λάδι για 5΄.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 κουτάλα ζεστό νερό, καπακώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να γλυκάνει για 15΄, προσθέτοντας νερό όταν τελειώνει.
Ψιλοκόβουμε το κρέας και το βάζουμε σε μπωλ.
Ρίχνουμε το ανθότυρο/cottage, τη γραβιέρα, το κρεμμύδι, τα αυγά, το φασκόμηλο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Στρώνουμε τις λωρίδες του μπέικον σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
Αδειάζουμε το μείγμα του κρέατος και το στρώνουμε με κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 25΄-30΄.
Προς το τέλος του ψησίματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία του αέρα για να πάρει χρώμα το ρολό.
Το αφήνουμε να σταθεί για λίγο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου