… Έχει τρία βασικά υλικά και γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Το ξέρω ότι τα τρία υλικά έχουν γίνει πολύ της μόδας τελευταία και το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από μαστόρους που διαλαλούν πίτες, φαγητά, αλλά κυρίως γλυκά, πανεύκολα και με τρία μόνο υλικά.
Μόνο που τα τρία υλικά τους είναι συνήθως πραλίνα, που ξεχειλίζει κορεσμένα λιπαρά και φοινικέλαιο, τυριά πιο παχιά κι από βούτυρο και σφολιάτα ή αλεύρι.
Εμείς ένα φαΐ είπαμε να φτιάξουμε και δεν το βάλαμε αμέτι μουχαμέτι να έχει τρία υλικά. Απλώς έτυχε. Βρήκαμε μια συνταγή, τη φτιάξαμε στο άψε σβήσε κι είναι τόσο νόστιμη μέσα στην απλότητά της, που καταντάει προκλητική …
Νιόκι με σάλτσα ντομάτας και τυριά
υλικά:
500 γρ. νιόκι πατάτας
1/2 κούπα ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1/2 κούπα γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
Για τη σάλτσα:
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1/3 της κονσέρβας νερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές λάδι
μπούκοβο γλυκό
ρίγανη ή βασιλικός
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ντομάτας ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, βάζουμε νερό στην κονσέρβα μέχρι το 1/3 και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με το μπούκοβο και τη ρίγανη ή το βασιλικό και σιγοβράζουμε για 10΄ με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Ξεκαπακώνουμε και βράζουμε για άλλα 5΄.
Ταυτόχρονα βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία (συνήθως σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3΄ περίπου ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού).
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα δύο είδη τυριών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, ίσα για να λυώσουν τα τυριά (7΄-10΄).
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου