… Εν τη ενώσει η ισχύς. Και οι βιταμίνες και η γεύσις και η ποικιλία και η νοστιμιά.
Φασολάκια όλοι φτιάχνουμε κι ας μην τα τρώνε με πολύ όρεξη μερικοί-μερικοί. Και αρακά επίσης. Γιατί να μην τα φτιάξουμε και μαζί;
Να τα εμπλουτίσουμε και με τυριά, να λυώσουν, να βουτάμε το ψωμί στη σάλτσα και το λυωμένο τυρί και να νιώσουμε βασιλιάδες …
Φασολάκια και αρακάς φουρνιστά με τυριά
υλικά:
500 γρ. φασολάκια (προτιμάμε πλατειά)
400 γρ. αρακάς
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 ζωμός κότας ή λαχανικών
μαϊντανός, δυόσμος
150 γρ. φέτα
100 γρ. ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε σε νερό για 5 λεπτά να μαλακώσει και να γλυκάνει.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές λάδι (η 1 κουταλιά από λιαστές ντομάτες αν έχουμε), σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ζωμό, τη ντομάτα κονκασέ και το μαϊντανό.
Αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα και ρίχνουμε τα φασολάκια και τον αρακά.
Ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάζει, αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά φασολάκια κι αρακάς και να δέσει η σάλτσα (περίπου 45 λεπτά).
Αν χρειαστεί περισσότερο νερό, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αν περισσεύει, βράζουμε σε δυνατή φωτιά στο τέλος του μαγειρέματος χωρίς καπάκι, για να εξατμιστεί το παραπανίσιο ζουμί.
Δίνουμε άρωμα με λίγο δυόσμο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
Σπάμε από πάνω με το χέρι μας τη φέτα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το ημίσκληρο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λυώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου