… Επεκτεινόμεθα. Δε μας φτάνει που τά ’χουμε κάνει σαλάτα με όλους τους ελληνικούς τρόπους, είπαμε τώρα να ξανοιχτούμε και διεθνώς. Χορτάσαμε πια τις ελληνικές σαλάτες και θέλουμε νέες γεύσεις κι ανοιχτούς ορίζοντες.
Κι εγώ, που συχνά μπερδεύω τα πράγματα και τα κάνω όλα ένα αξεδιάλυτο κουβάρι -σαν τα νουντλς ρυζιού ένα πράμα- εγώ θα τα ξεμπλέξω. Και θα γίνουν μια δροσερή, χορταστική και πολύχρωμη σαλάτα. Ελαφριά, νηστίσιμη και χωρίς γλουτένη, αν ελέγξουμε σάλτσα σόγιας και μπαλσάμικο …
Σαλάτα με νουντλς ρυζιού, λαχανικά και κάσιους
υλικά:
μισό τρυφερό αγγουράκι
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά (ψημμένη από βάζο)
6-7 καλαμποκάκια (baby corn)
1 χούφτα καβουρντισμένα κάσιους
150 γρ. νουντλς ρυζιού
μαϊντανός
Για το ντρέσσινγκ:
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιές τσίλι ντιπ σως
1 κουταλιά ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
Βάζουμε τα νουντλς ρυζιού σε μεγάλο μπωλ, τα καλύπτουμε με καυτό νερό, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν καλά.
Καθαρίζουμε το αγγουράκι αφαιρώντας και αφήνοντας μια ρίγα φλούδας εναλλάξ και το κόβουμε διαγώνια σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε λοξά σε ροδέλες και τα κρεμμυδάκια και χωρίζουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. Τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό τρίφτη.
Πλένουμε τα καλαμποκάκια με τρεχούμενο νερό, να φύγει η αλμύρα τους, και τα κόβουμε λοξά σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο σκεύος της σαλάτας, μαζί με λίγο μαϊντανό και, αν θέλουμε, τα αλατίζουμε ελαφρά.
Στραγγίζουμε τα νουντλς και τα ρίχνουμε στα λαχανικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην κολλήσουν και προσθέτουμε τα κάσιους.
Φτιάχνουμε το ντρέσσινγκ ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά του και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε με προσοχή, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 15΄-30΄.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου