Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Σπαγγέτι φούρνου με σάλτσα και μοτσαρέλα …


ΤΡΩΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

… Τρώτε μακαρόνια, τρώτε μακαρόνια,
η ποιότης μας σ’ όλους σας γνωστή.
Τρώνε οι παππούδες, τρώνε και τα εγγόνια,
είναι μια απόλαυση σωστή.

Κι αν δε φάτε μακαρόνια στην εβδομάδα τη Μακαρονού, πότε θα φάτε; Το λέει και τ’ όνομά της, το ζητάει ο οργανισμός της. Γι’ αυτό όλη την εβδομάδα θα σας φτιάχνω μακαρόνια. Χωρίς κρέας ή αλλαντικά, αλλά με τυριά, λαχανικά, όσπρια.
Ακονίστε πηρούνια και δόντια και λάβετε θέσεις …

 

Σπαγγέτι φούρνου με σάλτσα και μοτσαρέλα


ΣΕΡΒΙΣ



υλικά:
 
2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο
φύλλα από βασιλικό ή μαϊντανό ή λίγος ξερός βασιλικός
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
250 γρ. σπαγγέτι





Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ροδίζουμε ελαφρά σε κατσαρολάκι με 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄.
Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι για 3΄-4΄  λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.



ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΧΗ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ

ΒΡΑΣΙΜΟ



Τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό ή το μαϊντανό και τη 1 μπάλα μοτσαρέλα, κομμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά.



ΔΙΧΡΩΜΙΑ

ΠΑΡΕΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΑΝΑΜΙΞΗ



Αδειάζουμε τα μακαρόνια σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στην επιφάνειά τους την άλλη μπάλα μοτσαρέλας, κομμένη σε ροδέλες.



ΣΚΕΥΟΣ

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄.



ΨΗΜΜΕΝΟ

ΨΗΜΜΕΝΟ ΚΟΝΤΙΝΟ



Σερβίρουμε.



ΜΙΑΜ

ΠΗΡΟΥΝΙΑ

ΣΛΟΥΡΠ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου