Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Σαλάτα με ρεβύθια, κοτόπουλο και πέστο …

… Ανάπαυση! Προσοχή! Ανάπαυση από τη συνεχή κρεωφαγία και προσοχή σε χοληστερίνες, λιπαρά, θερμίδες κι αλατοπίπερα.
Μην κοιτάς παλιά που περίμεναν Τσικνοπέμπτη και Κρεατινή νὰ᾿ θῆ ἡ κουούνα νὰ φέη τοῦ τσί-τσί κι έπεφταν με τα μούτρα να το χορτάσουν, γιατί θα ξανάτρωγαν το Πάσχα κι ύστερα το Δεκαπενταύγουστο. 
Ενώ οι επίγονοι έχουν ρημάξει και τ’ άγρια και τα ήμερα τρώγοντας κρέας τρις εβδομαδιαίως, για να μην πω καθημερινά. 
Γι’ αυτό σήμερα time-out. Πάντα στα πλαίσια της Κρεατινής, όμως. Με μια ‘σαλάτα’ που συνδυάζει όσπρια, λαχανικά και λίγο άπαχο κρέας …



Σαλάτα με ρεβύθια, αγγούρι, κοτόπουλο και πέστο



ΕΤΟΙΜΗ



υλικά:
2 κούπες βρασμένα ρεβύθια
1 στήθος κοτόπουλου χωρίς το δέρμα (βρασμένο ή ψημμένο)
1 αγγουράκι
1 κλωναράκι σέλινο
1/3 κούπας πέστο
αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού




Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια ή το ξεψαχνίζουμε με τα χέρια. Πλένουμε το αγγουράκι, επειδή δεν θα το ξεφλουδίσουμε, και το κόβουμε πρώτα κατά μήκος και μετά σε κομμάτια. Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ τα ρεβύθια και προσθέτουμε το σέλινο, κομμένο σε λεπτά κομμάτια, και το αγγουράκι.
Αλατοπιπερώνουμε και νοστιμίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά.



ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ

ΑΝΑΜΙΞΗ



Σερβίρουμε.



ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

ΛΙΤΟ

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου