Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κρέπες με καραμελωμένες μπανάνες και σοκολάτα …

… Εξωτερίκευση θα πει να βγάζουμε προς τα έξω αυτό που έχουμε μέσα μας. Ν’ ανοίγουμε το στοματάκι μας το σφιχτοσφαλισμένο και ν’ ακούγεται η φωνούλα μας στο χώρο. Ν’ ανάβουμε ένα σπίρτο, μπας και δει το κοριτσάκι κανένα όμορφο όνειρο, έστω και μέχρι να σβήσει το σπίρτο. Με δυο λόγια, να γίνουμε από σφίγγες άνθρωποι.
Κι εγώ ας παραμείνω το αιώνιο σκυλάκι, που περιμένει μπροστά στο παλιομοδίτικο χωνί για ν’ ακούσει τη his master’s voice*.


voice



Πάρε για παράδειγμα την κρέπα. Που συνήθως είναι γεμιστή. Με πραλίνα και μπανάνα, με μπισκότο και σοκολάτα, με ό,τι θέλει ο καθείς.
Αυτή που θα σε κεράσω σήμερα, όμως, δεν είναι. Γιατί τόλμησε.
Κι αποφάσισε να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό της κόσμο.
Και να δείξει περήφανα τις καραμελωμένες μπανάνες και τη σως σοκολάτας που την κάνουν τόσο νόστιμη …


Κρέπες με καραμελωμένες μπανάνες και σοκολάτα


ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


υλικά:

Για τις κρέπες:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
1,5 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά 
1 αυγό
1 κουταλιά λυωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη

Για το γαρνίρισμα:
3 μπανάνες
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
λυωμένη κουβερτούρα






Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το αυγό.



ΑΛΕΥΡΙ

ΚΑΙ ΑΥΓΟ


Προσθέτουμε το γάλα και το λυωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα να μην έχει σβώλους. 

Καλύπτουμε με μεμβράνη φαγητού και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 1 ώρα.


ΓΑΛΑ

ΧΥΛΟΣ



Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με ελάχιστη μαργαρίνη. Ρίχνουμε μια κουτάλα χυλό και στρίβουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.


ΣΧΗΜΑ ΚΡΕΠΑ

ΚΡΕΠΑ ΑΡΧΗ



Ψήνουμε για 1΄-2΄ και γυρίζουμε την κρέπα.



ΓΥΡΙΣΜΑ

ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ



Αν είχαμε όνειρο να πάμε στο τσίρκο της Κίνας, κάνουμε το γνωστό ακροβατικό σάλτο της κρέπας στον αέρα και ακούμε τα πλήθη να παραληρούν.


ΜΑΜΑ ΠΕΤΑΩ



Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός και διατηρούμε τις κρέπες ζεστές.



ΔΑΝΤΕΛΩΤΗ

ΚΡΕΠΕΣ

ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΡΕΠΕΣ



Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις μπανάνες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες. Ανακατεύουμε απαλά, να καλυφθούν όλες από τη ζάχαρη, και τις αφήνουμε 4΄-5΄ να καραμελώσουν.
Παράλληλα λυώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα.


ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΑΡΧΗ

ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ



Διπλώνουμε τις κρέπες μαντηλάκια, τις βάζουμε σε πιάτο, γαρνίρουμε με τις καραμελωμένες μπανάνες και ραντίζουμε με τη λυωμένη κουβερτούρα.



ΜΑΝΤΗΛΑΚΙ

ΜΠΑΝΑΝΕΣ

 ΣΕ ΠΙΑΤΟ



Σερβίρουμε αμέσως.



ΚΟΝΤΙΝΟ


ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΕΤΟΙΜΗ ΚΟΝΤΙΝΟ




Και μη νομίσεις ότι ξεμυαλίστηκα με τις κρέπες κι ελησμόνησα το μαρτίτσι …


 
ΜΑΡΤΙΤΣΙ

ΜΑΡΤΙΤΣΙ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου