Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Κρύα αγγουρόσουπα …

... Δροσερό. Έτσι δεν το λένε οι Κωνσταντινουπολίτες το αγγουράκι; Και με το δίκιο τους αφού αν είναι φρέσκο και τρυφερό, κάθε μπουκιά είναι και μια έκρηξη δροσιάς – που λένε και τα διαφημιστικά στερεότυπα.
Γι’ αυτό όταν τα είδα στη λαϊκή το πρωί, φρεσκοκομμένα και με το λουλούδι ακόμη επάνω τους, ήξερα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια ακόμη από τις συνταγές της Ιζαμπέλ Αλιέντε, με τον πολλά υποσχόμενο για μέρα καύσωνα τίτλο 
Δροσιά αγγουριών’  
και την υποσημείωση
‘Είναι μια πρωτότυπη σούπα, φρέσκια και με λίγες θερμίδες. Έχω την εντύπωση πως μια τέτοια σούπα δροσίζει τους παράφορους εραστές στις Χίλιες και μια νύχτες’ ...



Δροσιά αγγουριών



ΣΕ ΜΠΩΛ
  



υλικά:
1 μεγάλο αγγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλυτζάνι ζωμός λαχανικών
1 κουτ. γλυκού μέλι
250 γρ. άπαχο γιαούρτι
1 κλαράκι άνηθος
αλάτι, πιπέρι
φρέσκος δυόσμος ή μαϊντανός




Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε κομμάτια. 

Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ζωμό και τον άνηθο. 

Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί στο μπλέντερ.


ΜΕ ΖΩΜΟ 


ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ




Αφήνουμε την σούπα στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με δυόσμο ή μαϊντανό.





ΑΔΕΙΑΣΜΑ
 


ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ





Φαίνεται ότι η σούπα το παράκανε με τη δροσιά που έφερε, αφού την αφόρητη ζέστη διαδέχτηκε μέσα σε λίγα λεπτά μια δυνατή καταιγίδα, που κορυφώθηκε με μια σφοδρή χαλαζόπτωση. Για ένα εφιαλτικό 15 λεπτο έπεφτε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού σπάζοντας κεραμίδια, γκρεμίζοντας γλάστρες και τινάζοντας δέντρα και κλαδιά.



ΧΑΛΑΖΙ ΑΡΧΗ
   
  ΧΑΛΑΖΙ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου