… Ανιδιοτελώς την έφτιαξα τη συνταγή, καλέ μου. Επειδή σ’ αρέσει τόσο πολύ το σέλινο. Βέβαια μου άρεσε κι εμένα ο συνδυασμός των υλικών, τα χρώματά τους κι η αναζωογονητική δροσιά του ορεκτικού – κι ας μη λέει να ’ρθει ακόμη το καλοκαίρι.
Πάντως καθόλου δε μέτρησαν ούτε ο τίτλος του βιβλίου που το περιείχε, ‘Αφροδίτη της Ιζαμπέλ Αλιέντε ’, ούτε η μυθολογία που κουβαλούσε. Δεν τα χρειαζόμαστε …
Πάντως καθόλου δε μέτρησαν ούτε ο τίτλος του βιβλίου που το περιείχε, ‘Αφροδίτη της Ιζαμπέλ Αλιέντε ’, ούτε η μυθολογία που κουβαλούσε. Δεν τα χρειαζόμαστε …
Σέλινο με ροκφόρ
υλικά:
3 κλωνάρια σέλινο
50 γρ. τυρί ροκφόρ
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Πλένουμε καλά το σέλινο και βγάζουμε τις ίνες που μοιάζουν με κλωστές τραβώντας τες.
Το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ.
Το αφήνουμε σε κρύο νερό για 2 ώρες, για να μαλακώσει.
Το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε στο μπλέντερ το ροκφόρ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο και το κονιάκ και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή κρέμα.
Γεμίζουμε με την κρέμα τυριού τα κομμάτια του σέλινου και τα πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ακόμη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου