Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό. Το αντίθετο μάλιστα.
Χαίρομαι που το μεσημέρι η κόρη μου ορμάει σαν σίφουνας γυρίζοντας από το σχολείο, και με πυροβολεί με το “τι φαΐ έχουμε σήμερα ”; Κι όποια κι αν είναι η απάντηση –φακή, λαδερό, φασολάδα, σούπα, ζυμαρικό- την υποδέχεται μ’ ένα: “τέλεια, πεινάω πολύ ”.
Κανελόνια με τις κάνες τους γεμάτες μ’ ένα μείγμα από κουνουπίδι και μπρόκολο, όλο βιταμίνες και νοστιμιά. Χρειάστηκαν βέβαια μερικές αλχημείες για να γίνει νηστίσιμη –η κρέμα γάλακτος ήταν φυτική και απουσίαζαν η παρμεζάνα και η μοτσαρέλα, αν και μπορούν να αντικατασταθούν από μη γαλακτοκομικά προϊόντα. Κι έτσι όμως, δεν έχανε καθόλου σε νοστιμιά …
υλικά:
500 γρ.μπρόκολο
500 γρ κουνουπίδι
6 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερές πιπερίτσες
2 κούπες τομάτα πασάτα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
θυμάρι, βασιλικός, άσπρο κρασί, ξύδι
παρμεζάνα, μοτσαρέλα
20 –22 κανελόνια
Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο.
Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι, σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε άλλα 5΄, για να εξατμιστούν τυχόν υγρά.
Σε σκεύος που χωράει όλα τα κανελόνια σε μία στρώση, χωρίς κενά, ρίχνουμε τη ντομάτα.
Την αλατίζουμε, προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κανελόνια χωρίς να τα βράσουμε –ο απλούστερος και πιο γρήγορος τρόπος είναι με το χέρι μας- και τα αραδιάζουμε μέσα στη ντομάτα.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με όση παρμεζάνα θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε, για να γίνει λίγο πιο ρευστή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου