Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Βάγια …

… κι όλα εξαρτώνται απο το άρθρο.
Αν είναι γένους θηλυκού, τουτέστιν η βάγια, σημαίνει ότι έχεις κάτι από Αρετούσα, πριγκιπέσσα Ιζαμπώ, μεσαιωνική κόρη -άντε και κόρη Φουρτουνάτση- και σε φροντίζει η βάγια σου ολημερίς κι ολονυχτίς.
Αν είναι γένους ουδετέρου, τουτέστιν τα βάγια, σημαίνει ότι πρέπει ν’ ανασκουμπωθείς και να μαγειρέψεις κανένα ψάρι …

 

Βακαλάος μαγειρευτός με σπανάκι και σέσκουλα

 

IMG_7969

 

υλικά:
700 γρ. βακαλάος (εδώ κατεψυγμένος)
500 γρ. σπανάκι
500 γρ. σέσκουλα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό ματσάκι άνηθος
1/2 κουτ. γλ. τοματοπελτές

προαιρετικά: 1 χούφτα μαύρες σταφίδες

 

 

 

 

Πλένουμε τα χόρτα, τα χοντροτρίβουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

 

 

SAM_5624

 

 

SAM_5627

 

 

Ξεπαγώνουμε αποβραδίς το βακαλάο και τον αλατίζουμε ελαφρά.
Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι σε φαρδειά κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια στρώση με τα χόρτα. Σκορπίζουμε από πάνω τα μισά κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο και βάζουμε από πάνω το βακαλάο.

 

 

IMG_7940

 

 

IMG_7941

 

 

IMG_7942

 

 

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, τον υπόλοιπο άνηθο και τις σταφίδες. Διαλύουμε τον τοματοπελτέ σε μια κούπα ζεστό νερό και περιχύνουμε το φαγητό.

 

 

IMG_7943

 

 

IMG_7944

 

 

IMG_7945

 

 

Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και, μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και το ψάρι (περίπου 30 λεπτά). Αν τα χόρτα έχουν βγάλει πολύ ζουμί, ξεκαπακώνουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε το μάτι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το περιττό.

Σερβίρουμε με λεμόνι και λίγο λάδι.

 

 

IMG_7960

 

 

IMG_7963

 

 

 

IMG_7962

 

 

 

IMG_7967

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου