Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Βάγια …

… κι όλα εξαρτώνται απο το άρθρο.
Αν είναι γένους θηλυκού, τουτέστιν η βάγια, σημαίνει ότι έχεις κάτι από Αρετούσα, πριγκιπέσσα Ιζαμπώ, μεσαιωνική κόρη -άντε και κόρη Φουρτουνάτση- και σε φροντίζει η βάγια σου ολημερίς κι ολονυχτίς.
Αν είναι γένους ουδετέρου, τουτέστιν τα βάγια, σημαίνει ότι πρέπει ν’ ανασκουμπωθείς και να μαγειρέψεις κανένα ψάρι …

 

Βακαλάος μαγειρευτός με σπανάκι και σέσκουλα

 

IMG_7969

 

Υλικά:
700 γρ. βακαλάος (εδώ κατεψυγμένος)
500 γρ. σπανάκι
500 γρ. σέσκουλα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό ματσάκι άνηθος
1/2 κουτ. γλ. τοματοπελτές

προαιρετικά: 1 χούφτα μαύρες σταφίδες

 

 

 

 

Πλένουμε τα χόρτα, τα χοντροτρίβουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

 

 

SAM_5624

 

 

SAM_5627

 

 

Ξεπαγώνουμε αποβραδίς το βακαλάο και τον αλατίζουμε ελαφρά.
Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι σε φαρδειά κατσαρόλα και φτιάχνουμε μια στρώση με τα χόρτα. Σκορπίζουμε από πάνω τα μισά κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο και βάζουμε από πάνω το βακαλάο.

 

 

IMG_7940

 

 

IMG_7941

 

 

IMG_7942

 

 

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, τον υπόλοιπο άνηθο και τις σταφίδες. Διαλύουμε τον τοματοπελτέ σε μια κούπα ζεστό νερό και περιχύνουμε το φαγητό.

 

 

IMG_7943

 

 

IMG_7944

 

 

IMG_7945

 

 

Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και, μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και το ψάρι (περίπου 30΄). Αν τα χόρτα έχουν βγάλει πολύ ζουμί, ξεκαπακώνουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε το μάτι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το περιττό.

Σερβίρουμε με λεμόνι και λίγο λάδι.

 

 

IMG_7960

 

 

IMG_7963

 

 

 

IMG_7962

 

 

 

IMG_7967

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου