Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Μαγειρίτσας …

… εγκώμιον, ή μήπως όχι; Χωρίς να εμπνέει τα σφοδρά πάθη του πατσά, και η μαγειρίτσα γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης. Άλλοι τη λατρεύουν κι άλλοι τη μισούν. Άλλοι περιμένουν ολοχρονίς το Πάσχα για να την απολαύσουν κι άλλοι ανοίγουν πορτοπαράθυρα για να φύγει η βαριά μυρωδιά της και κλείνουν τα μάτια στο σπλάτερ της προετοιμασίας της.
Κι από κοντά οικολόγοι, χορτοφάγοι, ευρωπαίοι επίτροποι, διαιτολόγοι και γιατροί, ο καθένας με την παρόλα του.
Πίσω όλοι. Το Πάσχα θέλει μαγειρίτσα και σ’ όποιον αρέσει. Οι υπόλοιποι, κι εγώ μαζί, το βουλώνουμε. Και με βουλωμένο στόμα, πώς να φας;

Ξεκινάμε λοιπόν από την παραδοσιακή μαγειρίτσα,

 

[3%255B1%255D.jpg]

 

και πάμε σε εναλλακτικές εκδοχές της με μανιτάρια,

 

[%25C2%2595%25C2%25A4%25C2%259F%25C2%2599%25C2%259C%25C2%2597%2520%25C2%259A%25C2%259F%25C2%259D%25C2%25A4%25C2%2599%25C2%259D%25C2%259F%255B3%255D.jpg]

 

σε παραλλαγές όπως το φρικασέ,

 

[   ¤ [2].jpg]

 

 

ή σε μια λιτή, ελαφριά και ταιριαστή με τα υλικά της εποχής μαρουλόσουπα.

 

 

[43.jpg]

 


Αφήνοντας κατά μέρος μαρούλια και χορταρικά, μπορούμε να φτιάξουμε μανιτάρια αυγολέμονο,

 

[%25C2%25A0%25C2%259B%25C2%2591%25C2%25AA%255B6%255D.jpg]

 

 

ή ένα βελουτέ πράσινου κολοκυθιού, τώρα που οι λαϊκές αρχίζουν να γεμίζουν με τρυφερά κολοκυθάκια, κολοκυθοκορφάδες και κολοκυθολούλουδα.

 

 

ΑΝΩΘΕΝ

 

 

Αν πάλι αρνούμαστε πεισματικά να φτιάξουμε κάτι που δεν περιέχει κρέας, υπάρχει η σούπα με αρνίσιο κεφαλάκι,

 

 

[%25C2%259A%25C2%259F%25C2%25A5%25C2%25A4%25C2%2591%25C2%259B%25C2%2599%25C2%2591%255B5%255D.jpg]

 

ή μια ελαφριά κοτόσουπα.

 

[%25C2%259C%25C2%25A0%25C2%25A9%25C2%259B%255B3%255D.jpg]

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου