… Τι κάνετε, μωρέ; Σταματήστε το κάρβουνο.
Φτάνει πια, ντουμανιάσαμε. Ο καπνός δεν μπορεί να ξεφύγει. Ας κρατήσουν οι χοροί αλλά ας σβήσουν πια τα κάρβουνα, ας μαζευτούν οι σούβλες, αντάμα με τα κοντοσούβλια και τα σουβλάκια. Χόρτασαν κνίσσα Ολύμπιοι και θνητοί, του χρόνου πάλι να ξαναπασχάσουμε με το καλό.
Φτάνει και το κρέας, με τα στραβά του και τα καλά του. Έχει κι αλλού πρωτεϊνιές που δίνουν πρωτεΐνες. Με πρώτα -και σίγουρα καλύτερα- τα όσπρια. Σωστά συνδυασμένα είναι και θρεπτικά και νόστιμα και πρωτότυπα ...
Ρεβυθόπιτα με φύλλο κουρού
υλικά:
400 γρ. βρασμένα ρεβύθια (ή από βαζάκι)
3 αυγά
250 γρ. φέτα
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πρέζα ξερός δυόσμος
2 φύλλα ζύμη κουρού
μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορος
Πολτοποιούμε τα ρεβύθια στο multi και τα ανακατεύουμε σε μπωλ με τα αυγά, τη φέτα τριμμένη με το χέρι, τα μυρωδικά, 2 κουταλιές φρυγανιά (αν χρειάζεται), λίγο αλάτι και πιπέρι.
Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά φρυγανιά και στρώνουμε το ένα φύλλο ζύμης καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με κουτάλι.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ζύμης, γυρίζουμε τις άκρες και τις κλείνουμε δημιουργώντας ένα κορδονάκι γύρω-γύρω.
Αλείφουμε την πίτα με λυωμένη μαργαρίνη ή λάδι, τη ραντίζουμε με λίγο γάλα, τη χαράζουμε και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40΄-45΄.
Σερβίρουμε χορταστικά κομμάτια.
.CH©2017CH©2017
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου