Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Τι κάνετε, μωρέ;

Αποτέλεσμα εικόνας για σταματηστε το καρβουνο

… Σταματήστε το κάρβουνο. Φτάνει πια, ντουμανιάσαμε. Ο καπνός δεν μπορεί να ξεφύγει. Ας κρατήσουν οι χοροί αλλά ας σβήσουν πια τα κάρβουνα, ας μαζευτούν οι σούβλες, αντάμα με τα κοντοσούβλια και τα σουβλάκια. Χόρτασαν κνίσσα Ολύμπιοι και θνητοί, του χρόνου πάλι να ξαναπασχάσουμε με το καλό.
Φτάνει και το κρέας, με τα στραβά του και τα καλά του. Έχει κι αλλού πρωτεϊνιές που δίνουν πρωτεΐνες. Με πρώτα -και σίγουρα καλύτερα- τα όσπρια. Σωστά συνδυασμένα είναι και θρεπτικά και νόστιμα και πρωτότυπα ..

 

Ρεβυθόπιτα με φύλλο κουρού

 

IMG_7990

Υλικά:
400 γρ. βρασμένα ρεβύθια (ή από βαζάκι)
3 αυγά
250 γρ. φέτα
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πρέζα ξερός δυόσμος

2 φύλλα ζύμη κουρού
μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορος

 

 

 

Πολτοποιούμε τα ρεβύθια στο multi και τα ανακατεύουμε σε μπωλ με τα αυγά, τη φέτα τριμμένη με το χέρι, τα μυρωδικά, 2 κουταλιές φρυγανιά (αν χρειάζεται), λίγο αλάτι και πιπέρι.

 

SAM_5753

 

 

SAM_5754

 

Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά φρυγανιά και στρώνουμε το ένα φύλλο ζύμης καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

 

SAM_5757

 

 

SAM_5758

 

Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με κουτάλι.

 

SAM_5760

 

 

SAM_5761

 

 

SAM_5762

 

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ζύμης, γυρίζουμε τις άκρες και τις κλείνουμε δημιουργώντας ένα κορδονάκι γύρω-γύρω. Αλείφουμε την πίτα με λυωμένη μαργαρίνη ή λάδι, τη ραντίζουμε με λίγο γάλα, τη χαράζουμε και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο.

 

SAM_5763

 

 

SAM_5764

 

 

SAM_5765

 

Ψήνουμε τη ρεβυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40 με 45 λεπτά.

 

SAM_5773

 

 

SAM_5774

 

Σερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια.

 

IMG_7987

 

 

IMG_7989

 

 

SAM_5800

 

 

IMG_7988

 

 

IMG_7991

 

 

SAM_5801

 

 

.CH©2017CH©2017

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου