Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Το χαρτί …

… το πέταξα. Και κράτησα το καλαμάρι, για να το μαγειρέψω σε μια συνταγή που μου φάνηκε άκρως ενδιαφέρουσα. Και αποδείχτηκε ότι ήταν …

 

Καλαμάρια με πράσινη φακή

 

IMG_7833

 

Υλικά:
500 γρ. καλαμαράκια
300 γρ. πράσινη φακή (αν βρούμε μεγάλη)
1 κρεμμύδι
μαϊντανός, θυμάρι
φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
1 δαφνόφυλλο

 

 

 

Δένουμε μερικά κλωναράκια μαϊντανό, λίγο θυμάρι και φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι με σπάγκο κουζίνας ή από σιλικόνη. Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό μαζί με το μπουκέτο μυρωδικών, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Αλατοπιπερώνουμε και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να βράσουν εντελώς (περίπου 20΄-30΄).

 

 

SAM_5447

 

 

SAM_5449

 

 

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα ροδίζουμε ελαφρά σε 2 κουταλιές λάδι για 5΄-6΄, σε μέτρια φωτιά. Τα αλατοπιπερώνουμε με μέτρο, τα αρωματίζουμε με θυμάρι και μετά από 2΄-3΄ τα βγάζουμε σε πιάτο.

 

 

SAM_5452

 

 

 

SAM_5453

 

 

 

SAM_5462

 

 

Στο ίδιο λάδι που σωτάραμε τα καλαμάρια ροδίζουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 5΄.
Βγάζουμε τις φακές με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και τα καλαμάρια και τα φέρνουμε 2-3 γύρες όλα μαζί.

 

 

SAM_5461

 

 

 

SAM_5464

 

 

Ρίχνουμε 3-4 κουτάλες από το ζωμό στον οποίον έβρασαν οι φακές και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20΄-25΄, ή μέχρι φακές και καλαμάρια να μαλακώσουν καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη.

 

 

SAM_5466

 

 

 

SAM_5469

 

 

 

SAM_5470

 

 

Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

IMG_7831 

 

 

 

IMG_7835

 

 

 

IMG_7832

 

 

IMG_7834

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου