Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Η μαμά μου μαγειρεύει …

… καμάρωνε η πιτσιρίκα της διαφήμισης στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Έτσι καμαρώνω κι εγώ σήμερα. Γιατί η κόρη μου μαγειρεύει. Της άφησα οδηγίες και υλικά και το μεσημέρι θα μας περιμένει έτοιμο φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.
Κι ύστερα σου λέει η άλλη Έχω γιο κι έχω χαρά που θα γίνω πεθερά, έχω κόρη κι έχω πίκρα θέλω να της δώσω προίκα.
Τι λέτε μανδάμ; Είστε με τα καλά σας; Της καλομάνας το παιδί το πρώτο νά ’ναι κόρη …

 

Ριγκατόνι φούρνου με κεφτεδάκια και ντοματίνια

 

IMG_7906

 

Υλικά:
350 γρ. λουκάνικα ή κεφτεδάκια
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
250 γρ. ριγκατόνι
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
2 σκελίδες σκόρδο

 

 

 

Αφαιρούμε το περίβλημα του λουκάνικου και πλάθουμε με τη γέμισή του μικρά κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 10΄, γυρνώντας τα τακτικά ώστε να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, το ροδίζουμε για 1΄ και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄.

Η συνταγή, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, έγινε με μοσχαρίσια κεφτεδάκια, που φτιάχνουμε κατά καιρούς και φυλάμε στην κατάψυξη και ψήνουμε τις μέρες βιασύνης.

 

SAM_5604

 

 

SAM_5606

 

 

SAM_5608

 

Παράλληλα, βράζουμε τα ριγκατόνι για 2΄ λιγότερο απο το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τη μισή μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους.

 

SAM_5611

 

 

SAM_5612

 

Τα αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10΄. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες και ψήνουμε για άλλα 5΄, να λυώσει η μοτσαρέλα.

 

SAM_5614

 

 

SAM_5619

 

 

SAM_5622

 

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5΄ και σερβίρουμε.

 

IMG_7907

 

 

IMG_7910

 

 

IMG_7908

 

 

IMG_7912

 

 

 

IMG_7909

 

 

 

IMG_7914

 

 

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου