Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Η μαμά μου μαγειρεύει …

… καμάρωνε η πιτσιρίκα της διαφήμισης στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Έτσι καμαρώνω κι εγώ σήμερα. Γιατί η κόρη μου μαγειρεύει. Της άφησα οδηγίες και υλικά και το μεσημέρι θα μας περιμένει έτοιμο φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.
Κι ύστερα σου λέει η άλλη Έχω γιο κι έχω χαρά που θα γίνω πεθερά, έχω κόρη κι έχω πίκρα θέλω να της δώσω προίκα.
Τι λέτε μανδάμ; Είστε με τα καλά σας; Της καλομάνας το παιδί το πρώτο νά ’ναι κόρη …

 

Ριγκατόνι φούρνου με κεφτεδάκια και ντοματίνια

 

IMG_7906

 

Υλικά:
350 γρ. λουκάνικα ή κεφτεδάκια
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
250 γρ. ριγκατόνι
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
2 σκελίδες σκόρδο

 

 

 

Αφαιρούμε το περίβλημα του λουκάνικου και πλάθουμε με τη γέμισή του μικρά κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά, γυρνώντας τα τακτικά ώστε να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, το ροδίζουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Η συνταγή, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, έγινε με μοσχαρίσια κεφτεδάκια, που φτιάχνουμε κατά καιρούς και φυλάμε στην κατάψυξη και ψήνουμε τις μέρες βιασύνης.

 

SAM_5604

 

 

SAM_5606

 

 

SAM_5608

 

Παράλληλα, βράζουμε τα ριγκατόνι για 2 λεπτά λιγότερο απο το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τη μισή μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους.

 

SAM_5611

 

 

SAM_5612

 

Τα αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 10 λεπτά. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, ή μέχρι να λυώσει η μοτσαρέλα.

 

SAM_5614

 

 

SAM_5619

 

 

SAM_5622

 

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

 

IMG_7907

 

 

IMG_7910

 

 

IMG_7908

 

 

IMG_7912

 

 

 

IMG_7909

 

 

 

IMG_7914

 

 

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου