Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πρωταπριλιάτικα αυγά μάτια …

… Γιατί τέτοια άρνηση, μεγαλύτερη κι απ’ του Σεφέρη; Γιατί σνομπάρουμε την Πρωταπριλιά; Το ξέρω ότι ως λαός είμαστε μετρημένοι, ειλικρινείς, χωρίς την παραμικρή τάση προς την υπερβολή και την τερατολογία. Η Πρωταπριλιά όμως είναι έθιμο και μας δίνει τη σπάνια ευκαιρία μια φορά το χρόνο να υπερβάλουμε, να πούμε ψέμματα, ή αναλήθειες, ή υπερβολές. Είναι να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες;
Και τι δηλαδή; λέει η κόρη μου. Θα πρέπει πάλι να κάνουμε χαζά αστεία, να λέμε ψέμματα και να παριστάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε όταν πάνε να μας δουλέψουν;
Όχι, βέβαια. Θα πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, τη φαντασία μας να καλπάσει και την υποκριτική μας δεινότητα να λάμψει. Το παν είναι ένα σενάριο -ακόμη και μέτριο- και κυρίως η σωστή σκηνοθεσία. Και η σωστή επιλογή της στιγμής της επίθεσης.
Ό
πως έκανα εγώ, καθόσον και πολύ τσιριμπίμ-τσιριμπόμ.
Δώσε βάση: Ζύγισις, προσοχή, ανάπαυσις. Μπαίνω πρωί στο δωμάτιο της θυγατέρας μου, την ώρα που ξυπνάει συνήθως αλλά πριν ξυπνήσει, για να βγω ν’ απλώσω το νυχτερινό πλυντήριο. Και κάνω έναν μικρό θόρυβο - ίσα να μισοξυπνήσει.
Σε ξύπνησα κοκκόνα μου; Συγγνώμη, λέω σιγανά και τη βλέπω ν’ αλλάζει πλευρό. Και πριν ξανακοιμηθεί ή ξυπνήσει εντελώς, επιτίθεμαι πλησίστια. Ξέρεις, ήθελα να σου πω κάτι από προχτές αλλά δεν τα κατάφερα. Θα στο πω τώρα πριν ξαναδειλιάσω. Είμαι έγκυος.
Τι νίκη περίτρανη, τι θρίαμβος, τι πανωλεθρία του αντιπάλου. Τα μισοκοιμισμένα μάτια άνοιξαν πελώρια, λες και τους έριξα ατροπίνη. Το στόμα άνοιξε αλλά φωνή δεν έβγαινε. Και το πρόσωπο, ένα πανόραμα εκφράσεων.
Έκπληξη, ταραχή, ανησυχία, σοκ και δέος.
Κι η λογική να μη τη βοηθά. Μια ηλικία την έχω αλλά δεν είμαι δα και η Σάρα. Μια χαρά θα μπορούσε ν’ αποκτήσει ένα αδερφάκι τώρα στα πίσω-πίσω. Χι, χι, χι.
Θύμωσε, φώναξε, γκρίνιαξε. Εγώ πάντως το διασκέδασα. Πολύ. Και πέρασα σε πιο ανώδυνα αστειάκια. Όπως τα …

 

 Πρωταπριλιάτικα αυγά μάτια

 

SAM_5600

 

υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
κομπόστα βερύκοκκο
κουβερτούρα

1 σαγανάκι

 

 

Για την αληθοφάνεια του εγχειρήματος, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό σαγανάκι, αυτό με τα δύο χερούλια. Διαφορετικά, οποιοδήποτε μικρό τηγανάκι κάνει μια χαρά.

 

 

Βάζουμε δύο κομμάτια κομπόστα σε μικρό σουρωτήρι, για να στραγγίξει το παραπανίσιο σιρόπι.
Γλυκαίνουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο σαγανάκι. Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.

 

SAM_5593

 SAM_5587

 SAM_5590

 

 

Ακουμπάμε προσεκτικά στο γιαούρτι τα βερύκοκκα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

 

 

SAM_5597

 SAM_5599

 

 

Ολοκληρώνουμε την ψευδαίσθηση τρίβοντας ελάχιστη κουβερτούρα πάνω από τα αυγά, ώστε να δίνει την εντύπωση πιπεριού.

 

 

SAM_5601

 

 

april
poisson-d-Avril


april-fools-day

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου