Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Έξω οι βάσεις …

… του θανάτου, έλεγαν κάποτε.
Έξω οι βάσεις απ’ τα σχολεία, έπαιζαν με τον πόνο τους οι υποψήφιοι των πανελληνίων.
Έξω οι βάσεις απ’ τη χημεία, σιγοντάριζαν οι πλακατζήδες.
Εγώ, μια απλή νοικοκυρά, τι να πω; Έξω οι βάσεις απ’ τα τσιζκέικ …

 

Τσιζκέικ χωρίς βάση

 

SAM_5833-20170415

 

υλικά:
400 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. ρικότα
3 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα από μισό λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
μια πρέζα αλάτι

 

 

 

Βάζουμε τη ρικότα σε σουρωτήρι να στραγγίξει την περιττή υγρασία για 30 λεπτά. Αν δεν έχουμε χρόνο, παραλείπουμε το στράγγγισμα χωρίς πρόβλημα. Την αδειάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη μαζί με τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι.

 

 

SAM_5806-20170415

 

 

SAM_5810-20170415

 

 

SAM_5812-20170415

 

 

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι σιλικόνης, ή οποιοδήποτε ταψί με διάμετρο 16-18 εκ., ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί.

 

 

SAM_5813-20170415

 

 

SAM_5814-20170415

 

 

SAM_5815-20170415

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 45 με 50 λεπτά, καλύπτοντας στα μισά του ψησίματος το τσιζκέικ με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο, το οποίο απλώς ακουμπάμε επάνω του χωρίς να το τυλίξουμε κλείνοντας τις άκρες, γιατί θέλουμε να μην εγκλωβιστεί ο ατμός και το γλυκό να παραμείνει λευκό.

 

 

SAM_5816-20170415

 

 

SAM_5817-20170415

 

 

SAM_5820-20170415

 

 

Ελέγχουμε το ψήσιμο μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγο ακόμη. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.

 

 

SAM_5821-20170415

 

 

SAM_5823-20170415

 

 

SAM_5826-20170415

 

 

Αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες. Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

 

SAM_5827-20170415

 

 

SAM_5829-20170415

 

 

SAM_5830-20170415

 

 

Είναι πάλλευκο και πανέμορφο, πολύ πιο ελαφρύ από τα συνηθισμένα τσιζκέικ, δροσερό και διακριτικό – το κατάλληλο γλυκό για το μεταπασχαλινό τραπέζι. Και παρότι δεν έχει βάση, αποτελεί το ίδιο την ιδανική βάση. Φράουλες φρέσκιες ή μαρμελάδα, σιρόπι καραμέλλας ή σοκολάτας, μέλι, κομπόστα - σε τίποτε δε λέει όχι αυτό το καλόβολο τσιζκέικ.

 

 

SAM_5838-20170415

 

 

 

SAM_5835-20170415

 

 

 

SAM_5832-20170415

 

 

 

SAM_5834-20170415

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου