Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Μαρμελάδα κεράσι …

Κι εξήντα το κεράσι, –ράσι –κεράσι.
Ιδού λοιπόν και η συνέχεια της εποποιίας παρασκευής μαρμελάδας που λαμβάνει χώρα στην κουζίνα του σπιτιού μας κάθε χρόνο από το Μάιο μέχρι τον άλλο Μάιο.
Όρεξη να υπάρχει και τα υλικά βρίσκονται. Πρώτα οι φράουλες, ύστερα έρχονται τα κεράσια, τα βερύκοκκα, τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα, το καρπούζι και το σύκο. Μικρό διάλειμμα και πιάνουμε τα μανταρίνια, τα αχλάδια, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα κουμ κουάτ και τα σανγκουίνια.
Σε δουλειά να βρισκόμαστε, που λέει και μια ψυχή και θυμώνει επειδή στα ψυγεία μας δεν πέφτει καρφίτσα από τα κάθε λογής βάζα και βαζάκια. Παραδόξως δεν ακούγεται κανένα παράπονο όταν ανοίγει κάθε πρωί τα βαζάκια ή όταν κατεβάζει πάστα φλώρεςσκαλτσούνια ή γιαούρτια ενισχυμένα με γλυκές κουταλίτσες …


Μαρμελάδα κεράσι



  ----[2]

  

υλικά:
1,5 κιλό κεράσια 
800-1000 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
χυμός από μισό λεμόνι



Πλένουμε τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση για να αφαιρέσουμε το κουκούτσι, βάφοντας χέρια, ρούχα και τον τοίχο της κουζίνας με ένα ωραιότατο rouge cerise. 

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να βγάλουν αρκετό ζουμί. 

Τα πολτοποιούμε με προσοχή.



ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ 

   

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ξαφρίζοντάς την αν χρειαστεί. 


ΖΑΧΑΡΗ ΒΡΑΣΙΜΟ 


Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

 

ΒΑΖΑ 




.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου