… Θα σου κόψω τη γλώσσα. Ή μάλλον να την κόψεις μόνη σου. Κοτζάμ κοπέλα έγινες. Στο κάτω-κάτω φιλέτο είναι. Μη σου πω ότι θα έπρεπε να την είχες μαγειρέψει εσύ. Περνάνε τα χρόνια, θα είσαι φοιτήτρια και δε θα ξέρεις να βράσεις ένα αυγό, θα γίνεις μάνα, τι θα δίνεις στα παιδιά σου, τα σκουπιδοφαγητά των απανταχού αλυσίδων;
Εμπρός, μαρς. Ανασκουμπώσου και γρήγορα στην κουζίνα. Και μην ακούσω αντιρρήσεις γιατί θα σου την κόψω τη γλώσσα τελικά …
Φιλέτο γλώσσας με κρούστα μυρωδικών
υλικά:
6 φιλέτα γλώσσας
250 γρ. τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε ψίχουλα
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
βασιλικός, μαϊντανός
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας και τηγανίζουμε για 1΄ την κάθε πλευρά, σε λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και ρίχνουμε τα τοματίνια, κομμένα στη μέση και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Αλατοπιπερώνουμε και σε 2΄-3΄ ρίχνουμε και το βασιλικό, ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 1΄-2΄ ακόμη, μέχρι να σκάσουν τα τοματίνια.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ψωμί, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και δουλεύουμε να αναμειχθούν καλά.
Βάζουμε τις γλώσσες σε ταψάκι και απλώνουμε τα τοματίνια από πάνω.
Καλύπτουμε με το μείγμα του ψωμιού.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 8΄-10΄.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου