Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Muffin με βρώμη και μπανάνες …

… Κάνω συχνά βρώμηκες σκέψεις …

tafel_068_small

… Η βρώμη βρήκε μια μόνιμη θέση στη διατροφή μας τα τελευταία χρόνια, με αφορμή  μια συνταγή από διαφήμιση που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Ήταν ένα κέικ με νιφάδες βρώμης με ιδιαίτερη γεύση και ξεχωριστό άρωμα, που απεδείχθη και  εξαιρετικά ευεργετικό για τον οργανισμό -για να το θέσω κάπως κομψά.
Από τότε η βρώμη δε λείπει από το τραπέζι μας σε διάφορες μορφές κι εκδοχές της. Κι αν στην αρχή η γεύση της ίσως ξενίσει κάποιον, γρήγορα γίνεται φανατικός οπαδός της …


Muffin με βρώμη και μπανάνες



MUFFIN

  

υλικά:
1 1/4 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας κακάο σε σκόνη
1/4 κούπας γάλα
2 μικρές γινωμένες μπανάνες 
5 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή λυωμένη μαργαρίνη
1 αυγό
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλ. σόδα






Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, βρώμη, ζάχαρη, κακάο, μπέικιν πάουντερ και σόδα). 

Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά τις μπανάνες που έχουμε πατήσει με πηρούνι, το γάλα, τη μαργαρίνη και το αυγό. 

Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας προσεκτικά.


ΖΥΜΗ



Γεμίζουμε 12 φόρμες για muffins (αν είναι από σιλικόνη δε χρειάζονται βουτύρωμα).



ΘΗΚΕΣ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 10΄-15΄. 

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.



102_8564





Με την ευκαιρία, κι ένα δροσερό επιδόρπιο. Βάζουμε σε ποτήρι με πόδι μισό κεσεδάκι άπαχο αγελαδινό γιαούρτι και δημιουργούμε μια στρώση από νιφάδες βρώμης πάνω από το γιαούρτι και μια στρώση από μαρμελάδα πάνω από τις νιφάδες. Είναι απλούστατο, εντυπωσιακό και ελαφρύ …


ΠΟΤΗΡΙ

.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου