Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Σκαλτσούνια με μαρμελάδα ...

... Στα σκαλτσούνια λέμε ναι. Επειδή γίνονται γρήγορα κι εύκολα, συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ ή το τσάι μας, αποτελούν  εύκολο και υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά.
Διότι μας αρέσουν οι παραδοσιακές συνταγές,  βαρεθήκαμε τα ξενόφερτα croissants, cookies, cupcakes, brownies και δε συμμαζεύεται και γιατί, όπως τραγουδούσε η κόρη μου πάνω στη μελωδία του Δρ. Δρακατώρ …
“ Πώς μ’ αρέσουν τα μπλούμπερυ σκαλτσούνια,
θα μπορούσα να φάω δέκα τη φορά,
τα σκαλτσούνια που έχουν μπλουμπεράκια
τα τρώω σα ραπανάκια, γιατί είναι φοβερά” …



Σκαλτσούνια με μαρμελάδα



υλικά:
180 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
30 γρ. κονιάκ
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι





Ανακατεύουμε με το χέρι όλα τα υγρά υλικά και προσθέτουμε την άχνη, το αλάτι και το μπέικιν. 
 
Μόλις λυώσουν, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. 
 
Δε χρειάζεται ζύμωμα, απλά ένα καλό ανακάτεμα.




Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε στρογγυλούς δίσκους μ' ένα φλυτζάνι τσαγιού.




ΠΛΑΣΤΗΣ ΚΟΥΠ ΠΑΤ 



Βάζουμε σε κάθε δίσκο ζύμης λίγη μαρμελάδα. 
 
Εμείς που είμαστε μεγάλοι μαρμελαδοφτιάχτες και μαρμελαδοφάγοι αλλά και πολύ αναποφάσιστοι, βάλαμε μαρμελάδα φράουλα, πορτοκάλι και μήλο.

 Κλείνουμε κάθε σκαλτσούνι σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν. 
 
Ακόμη καλύτερα, τις πατάμε με πηρούνι για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄ –35΄. 

Μόλις κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.    

Τρατάρουμε.



ΨΗΜΕΝΑΑΧΝΙΣΜΑ





.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου