Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Ω, πόσο σας μισώ …

… απαίσια, μικρά Στρουμφάκια. Μια μέρα θα βρω το χωριό σας, πού θα μου πάει …
Κι αν δεν το βρω, θα το φτιάξω. Αυτές οι γεμιστές ντοματούλες, ίδιες με τα στρουμφόσπιτα, μαγνητίζουν το βλέμμα και, κυρίως, δεν είναι παραισθησιογόνες, σαν το Amanita muscaria … 


amanita-muscaria
smurf house


… που χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπό τους. Το πολύ-πολύ να παραμιλάς από νοστιμιά …



Ντομάτες μανιτάρια γεμιστές με ρυζοσαλάτα



ΜΑΝΙΤΑΡΑΚΙΑ
  


υλικά:
μέτριες στρογγυλές ντομάτες
μαγιονέζα για τη διακόσμηση

Για τη ρυζοσαλάτα:
1 κούπα ρύζι μπασμάτι ή νυχάκι
1 κονσέρβα τόνος σε νερό
καλαμπόκι από κονσέρβα
1-2 κουταλιές μαγιονέζα
προαιρετικά: αγγουράκι τουρσί, καροτάκια baby






Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε οριζόντια ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους και τις αδειάζουμε προσεκτικά με κουταλάκι. Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε, αναποδογυρισμένες, να στραγγίξουν.



ΚΑΠΑΚΙΑ

ΑΔΕΙΑΣΜΑ



Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10΄και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε μπωλ και το αναμιγνύουμε με τον τόνο, το καλαμπόκι, τη σάρκα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη, και όποια άλλα υλικά μας αρέσουν. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και δένουμε τη σαλάτα με λίγη μαγιονέζα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.



ΡΥΖΙ

ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ 

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΑΝΑΜΙΞΗ



Γεμίζουμε τις ντομάτες με τη σαλάτα. Για την ακρίβεια, τις ξεχειλίζουμε ώστε το καπάκι να σταθεί πάνω στη γέμιση και όχι στις ντομάτες, δίνοντας την εικόνα του καπέλου του μανιταριού.



ΓΕΜΙΣΜΑ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ



Διακοσμούμε το καπάκι κάθε ντομάτας με βούλες μαγιονέζας. Για να μη γεμίσουμε ολόκληρο κορνέ με μαγιονέζα, αυτοσχεδιάσαμε χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι. Βουτάμε το καλαμάκι στη μαγιονέζα, το ακουμπάμε στη ντομάτα και φυσάμε ελαφρά, για να βγει μια σταλίτσα μαγιονέζα.
Στρώνουμε ένα ξύλο ή μια πιατέλα με φύλλα ρόκας και ακουμπάμε επάνω τις ντομάτες.



ΚΑΛΑΜΑΚΙ

 ΕΤΟΙΜΕΣ



Διατηρούμε τις ντοματούλες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε.



ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ


ΑΝΩΘΕΝ

 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 




Είναι εύκολες, ευρηματικές και δίνουν μια χαρούμενη, παιχνιδιάρικη νότα σε κάθε μπουφέ. Ιδανικές για παιδικό πάρτυ αλλά και για τα γιορτινά τραπέζια των ημερών, μπορούν να γεμιστούν με ό,τι τραβάει η όρεξή μας – κοτοσαλάτα, κρεατοσαλάτα, ανάμικτη τονοσαλάτα, ακόμη και ταμπουλέ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου