… Ω, πόσο σας μισώ απαίσια μικρά Στρουμφάκια. Μια μέρα θα βρω το χωριό σας, πού θα μου πάει …
Κι αν δεν το βρω, θα το φτιάξω. Αυτές οι γεμιστές ντοματούλες, ίδιες με στρουμφόσπιτα, μαγνητίζουν το βλέμμα και, κυρίως, δεν είναι παραισθησιογόνες, σαν το Amanita muscaria …
… το μανιτάρι που χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο. Το πολύ-πολύ να παραμιλάς από νοστιμιά …
Ντομάτες μανιτάρια γεμιστές με ρυζοσαλάτα
υλικά:
μέτριες στρογγυλές ντομάτες
μαγιονέζα για τη διακόσμηση
Για τη ρυζοσαλάτα:
1 κούπα ρύζι μπασμάτι ή νυχάκι
1 κονσέρβα τόνος σε νερό
καλαμπόκι από κονσέρβα
1-2 κουταλιές μαγιονέζα
προαιρετικά: αγγουράκι τουρσί, καροτάκια baby
Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε οριζόντια ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους και τις αδειάζουμε προσεκτικά με κουταλάκι.
Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε, αναποδογυρισμένες, να στραγγίξουν.
Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10΄ και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε σε μπωλ και το αναμειγνύουμε με τον τόνο, το καλαμπόκι, τη σάρκα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη, και όποια άλλα υλικά μας αρέσουν.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και δένουμε τη σαλάτα με λίγη μαγιονέζα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
Γεμίζουμε τις ντομάτες με τη σαλάτα.
Για την ακρίβεια τις ξεχειλίζουμε, ώστε το καπάκι να σταθεί πάνω στη γέμιση και όχι στις ντομάτες και να μοιάζει με το καπέλο του μανιταριού.
Διακοσμούμε το καπάκι κάθε ντομάτας με βούλες μαγιονέζας.
Για να μη γεμίσουμε ολόκληρο κορνέ με μαγιονέζα, αυτοσχεδιάσαμε χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι. Βουτάμε το καλαμάκι στη μαγιονέζα, το ακουμπάμε στη ντομάτα και φυσάμε ελαφρά, για να βγει μια σταλίτσα μαγιονέζα.
Στρώνουμε ένα ξύλο ή μια πιατέλα με φύλλα ρόκας και ακουμπάμε επάνω τις ντομάτες.
Διατηρούμε τις ντοματούλες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε.
Είναι εύκολες, ευρηματικές και δίνουν μια χαρούμενη, παιχνιδιάρικη νότα σε κάθε μπουφέ. Ιδανικές για παιδικό πάρτυ αλλά και για τα γιορτινά τραπέζια των ημερών, μπορούν να γεμιστούν με ό,τι τραβάει η όρεξή μας – κοτοσαλάτα, κρεατοσαλάτα, ανάμεικτη τονοσαλάτα, ακόμη και ταμπουλέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου