Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Σαλάτα με ρόκα, ρεβύθια και λιαστές ντομάτες …

… Μωρή κοντή κοπέλα  πάρε τη ρόκα κι έλα. ΄Έχω βρει μια ωραιότατη συνταγή για σαλάτα που συνδυάζει ευφάνταστα τη ρόκα με όσπρια και – το σπουδαιότερο – δεν έχει ούτε ντοματίνια, ούτε παρμεζάνα, ούτε μπαλσάμικο. Νισάφι πια ...


Σαλάτα με ρόκα, ρεβύθια και λιαστές ντομάτες



ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ



υλικά:
200 γρ. ρεβύθια (βρασμένα ή από κονσέρβα)
250 γρ. ρόκα
6 λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε λάδι)
μισό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φέτα σε κυβάκια

Για να αρτύσουμε τη σαλάτα:
3 κουταλιές λάδι
1, 5 κουταλιά λευκό ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
πάπρικα γλυκιά, αλάτι






Αναμειγνύουμε στο μπωλ της σαλάτας το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο πολτοποιημένο, την πάπρικα και μια πρέζα αλάτι. 

Δουλεύουμε το μείγμα με το πηρούνι να δέσει και ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια.

Προσθέτουμε και τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά να αρτυθούν.



ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ ΚΟΝΤΙΝΟ
 
ΜΕ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ



Βάζουμε τη ρόκα σε φαρδύ πιάτο και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του μπωλ. 

Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.



ΚΟΝΤΙΝΟ

ΠΙΑΤΟ ΑΝΩΘΕΝΦΛΟΥ ΑΡΤΙΣΤΙΚΠΙΑΤΟ ΠΛΑΪ



Επειδή η πιπεράτη γεύση της ρόκας και η αλμυρή γεύση της φέτας δεν αρέσουν σε όλους, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ρόκα με τρυφερό σπανάκι και τη φέτα με ανθότυρο ή cottage.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου