… Ξερά κι εγώ λοιπόν, κουρού-κουρού δηλαδή, θα σου δείξω την τάρτα που έφτιαξα με τη σπιτική μου ζύμη κι ό,τι είχε απομείνει στο ψυγείο …
Τάρτα με πράσα και τυρί κρέμα
υλικά:
1 δόση ζύμη κουρού
350 γρ. πράσα
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή ωμοπλάτη
1 σκαφάκι τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
λίγο άσπρο κρασί
θυμάρι
Σωτάρουμε τα πράσα σε 1 κουταλιά μαργαρίνη και ελάχιστο λάδι για 5΄.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το θυμάρι και λίγο ζεστό νερό.
Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα πράσα. Θα χρειαστούν περίπου 30΄ και ίσως λίγο ζεστό νερό ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη δίνοντάς της στρογγυλό σχήμα και τη στρώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ. σηκώνοντάς τη και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Τρυπάμε τη ζύμη πολλές φορές με πηρούνι.
Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
Γυρνάμε τα πλαϊνά της ζύμης προς τα μέσα και την τσιμπάμε ελαφρά κλείνοντάς την.
Κι επειδή η ζύμη είναι πολύ εύπλαστη και μαλακή δεν θα μας δυσκολέψει καθόλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά, την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για να μην υγρανθεί η τραγανή βάση της.
Σερβίρουμε.
Ωραία πίτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαχ! Από πίτα που δεν τρώω ... Μακάριοι οι φαγόντες, γιατί εγώ ανήκω στους πεινώντες και μονίμως διψώντες!
ΔιαγραφήΚαι για άλλη μια φορά ευχαριστώ για τα καλά λόγια, Mageirissa.
Ωραια ιδεα για διαφορετικη ταρτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια θειουλα.
Αυτοσχέδια μεν, και με λίγα υλικά, ωραιότατη δε.
ΔιαγραφήΔηλαδή, όχι δε. Ναι.