Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Τσιζκέικ με μασκαρπόνε και σοκολάτα …

… Δε χωρεί αμφιβολίας περί τούτου, κύριε. Αν ήσουν στρουμφάκι και όχι άνθρωπος θα ήσουν δικαιωματικά ο Λιχούδης. Και ξέρεις ότι μου τη δίνουν οι λιχούδηδες – ωχ, προδόθηκε ο κρυφός στρουμφικός εαυτός μου. Είναι μάταιο να το κρύβω πια, ναι εγώ είμαι ο Γκρινιάρης.


 
Smurf_Running_with_Cake    ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ


Και τώρα που ξανασυστηθήκαμε, πάρε ένα δωράκι. Χι, χι, χι, φοβητσιάρη, δε θα εκραγεί, για το Χαχανούλη με πέρασες; Να σε γλυκάνω θέλω μ’ ένα λαχταριστό cheesecake φούρνου, που φέρει το όνομα ‘Cheesecake super ghiotto’. 

Νομίζω ότι ποιητική αδεία αποδίδεται στα ελληνικά με το γλαφυρό τίτλο "Το τσιζκέικ του λιχούδη" αλλά για νά ’μαστε σίγουροι, ρώτα και το Σπιρτούλη. Ή το μπαμπα-Στρουμφ ...



Το τσιζκέικ του Λιχούδη
Τσιζκέικ με μασκαρπόνε και σοκολάτα




υλικά: 

Για τη βάση: 
160 γρ. μπισκότα (Πτι-Μπερ ή άλλα)
60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο 


προαιρετικά: 

2-3 σοκολατένια Πτι-Μπερ

Για την κρέμα: 
200 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. τυρί κρέμα (με χαμηλά λιπαρά)
150 γρ. ζάχαρη (50+50+50)
3 αυγά (1 ολόκληρο και στα άλλα χώρια οι κρόκοι από τ’ ασπράδια)
2 βανίλιες
100 γρ. χοντροσπασμένη κουβερτούρα






Λυώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. 

Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τη μαρμελάδα. 

Τα στρώνουμε σε φόρμα διαμέτρου 24 εκ. με λαδόκολλα στον πυθμένα της και  βουτυρωμένες τις πλευρές της.


Παρένθεση: επειδή σαν άλλος παπαγάλος της Πιπινέζας μου αρέσει να παίρνω πρωτοβουλία, άλεσα και μερικά σοκολατένια Πτι-Μπερ και τα πασπάλισα πάνω από τη βάση του τσιζκέικ, δημιουργώντας μια διχρωμία ή μια σοκολατένια ζώνη ανάμεσα στη βάση και την κρέμα.


ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
   
 ΒΑΣΗ ΚΟΝΤΙΝΟ    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Χτυπάμε μαζί το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και 50 γρ. ζάχαρη να αφρατέψουν και τα αρωματίζουμε με τη βανίλια. 


Σε άλλο μπωλ χτυπάμε το ολόκληρο αυγό και τα 2 κροκάδια με άλλα 50 γρ. ζάχαρη.

Τα προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών και χτυπάμε να ενσωματωθούν.



ΤΥΡΙ
      ΜΕ ΚΡΟΚΑΔΙΑ



Τέλος χτυπάμε μαρέγκα τα 2 ασπράδια με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε προσεκτικά στο προηγούμενο μείγμα διπλώνοντας απαλά με σπάτουλα. 

Αδειάζουμε προσεκτικά τη γέμιση στο ταψάκι.



ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΑΡΕΓΚΑΣ
      ΣΤΟ ΤΑΨΑΚΙ  



Χοντροσπάμε σε ανομοιόμορφα κομμάτια την κουβερτούρα κοπανώντας την με τον πλάστη ή χτυπώντας την στον πάγκο της κουζίνας. 

Τη σκορπίζουμε στην επιφάνεια του τσιζκέικ. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 50΄-55΄.

 Αφήνουμε το τσιζκέικ να κρυώσει πάνω σε σχάρα και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
       ΜΕ ΑΧΝΗ


ΚΟΜΜΑΤΙ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου