… Πολλά νόστιμη άμα μπελαλίδικη βρε παιδί μου. Τρεις χαλβάδες θά ’χα φτιάξει τόση ώρα που ανακάτευα την πολέντα και θα μού ’μενε κι η γλύκα στο στόμα. Τέλος πάντων, ας προχωρήσω στο επόμενο στάδιο ή, όπως λένε και τα νειάτα, ας ανέβω επίπεδο.
Δυο παρασκευές θα φτιάξω, μια τάρτα με ντομάτες, μοτσαρέλα και αντσούγιες κι ένα ‘παστίτσιο ’ με μανιτάρια και τυρί …
Δυο παρασκευές θα φτιάξω, μια τάρτα με ντομάτες, μοτσαρέλα και αντσούγιες κι ένα ‘παστίτσιο ’ με μανιτάρια και τυρί …
Πολέντα με μανιτάρια και τυρί
Pasticcio con funghi e fontina
υλικά:
πολέντα (βρασμένη και αρτυμένη)
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
200 γρ.άσπρα μανιτάρια
200 γρ. τυρί που λιώνει (γκούντα, ένταμ, ημίσκληρο)
200 ml γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
μια τούφα μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την πολέντα, ισιώνοντας την επιφάνειά της με βρεγμένο κουτάλι.
Σε μια κουταλιά βούτυρο και λίγο λάδι ροδίζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες.
Τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4΄-5΄, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια και το βάζουμε σε μπαιν μαρί μαζί με το γάλα ανακατεύοντας για να λυώσει.
Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού πάνω στην πολέντα και απλώνουμε από πάνω τα μανιτάρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄.
Σερβίρουμε αμέσως.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου